Flere og flere har fået øjnene op for anvendeligheden og mulighederne inden for moderne ATV'ere og UTV'ere. Og den seneste tids favorable udvikling i yenkursen betyder, at det er lykkedes for den danske Kawasaki-importør, Kawasaki Danmark, at forhandle bedre priser til det danske marked. Det har ført til prisfald på alle modeller.

Siden Shozo Kawasaki i 1878 grundlage Kawasaki Heavy Industries, har den ingeniørbaserede virksomhed været på forkant med den nyeste teknologi indenfor en lang række industrier. En af de mest kendte er produktionen af motorcykler, men den japanske producent udvikler og producerer også ATV- og UTV-arbejdskøretøjer til professionelt brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De terrængående firehjulede køretøjer, der er udviklet til brug indenfor forskellige industrier som gartneri, skov og landbrug samt byggeri og anlægsarbejde, klarer både lette og tunge arbejdsopgaver. Et godt eksempel er ATV?erne, der med motorer fra 300 og helt op til 750 kubikcentimeter nemt trækker en anhænger gennem vanskeligt terræn. Eller de praktiske UTV?er der både klarer persontransport af op til fire personer og samtidig har plads til gods eller andet på det praktiske vippelad.

Fremkommelige

- Med det det solide CVT gear system, eller million gear som nogen kalder det, behøver du aldrig at bekymre dig om gearskift, samtidig med at du er sikret optimalt moment og trækkraft under alle forhold. Læg dertil firehjulstræk og reduktionsgear som de fleste modeller er udstyret med, så kommer man frem - næsten - overalt, siger salgschef Marck Lauritsen, Kawasaki Danmark, Carl Andersen Motorcykler A/S.

Priserne på ATV'erene begynder ved godt 38.000 kroner inklusive moms, mens billigste UTV "Mule" koster godt 68.000 kroner inklusiv moms.