Selvom fristen var 31. marts 2018, så mangler omkring 500 danske landmænd fortsat at indsende deres gødningsregnskab for 2016/2017.

- Cirka 500 landmænd har fortsat undladt at indberette deres gødningsregnskab i det seneste planår, på trods af at vi har sendt rykkerbrev til dem og i adskillige nyheder, gjort opmærksom på kravet om indberetning. Deres sag vil nu, uden yderligere varsel, blive sendt videre til politiet, der kan sanktionere en eventuel overtrædelse med bøde, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle i registret skal indberette

Mangler du at indberette gødningsregnskabet for 2016/2017, anbefaler styrelsen, at du indberetter det nu. Når du at indberette dit gødningsregnskab, inden sagen sendes til politiet, undgår du sanktion for overtrædelsen, oplyser styrelsen.

For at sikre vandmiljøet mod for mange overskydende næringsstoffer, skal landmænd, som er tilmeldt Register for Gødningsregnskab, opgøre og indberette deres gødningsforbrug i planperioden. Ud fra indberetningen kontrollerer Landbrugsstyrelsen, at der ikke bliver brugt mere gødning, end tilladt.

Alle virksomheder, der er tilmeldt Register for Gødningsregnskab, skal indberette gødningsregnskabet for de planperioder, virksomheden har været tilmeldt registeret.