Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

KHL: Der er brug for et virkelighedstjek

Af Kate Frank Pommer - 14. maj. 2018 KL. 16:15

Hans Damgaard fra KHL mener, at der er brug for et virkelighedstjek. Han og resten af salen er bekymrede for polariseringen.

Hans Damgaard, som er formand hos KHL og landmand, er bekymret for udviklingen mellem land og by, og det er en bekymring han delte med resten af salen til landbrugskonferencen på Bygholm Landbrugsskole.

- Systemet skal være gennemskueligt for alle. Jeg og resten af landbruget har brug for, at vi kan synliggøre, hvad vi gør, siger han.

Han mener ikke, at dem uden for landbruget er helt med på, hvad der er reelt i branchen.

- Der er brug for virkelighedstjek. Det er svært at forstå den debat, der handler om, hvor forfædeligt naturen har det. Vi skal vise dem, der tager beslutningerne, hvordan der ser ud herude. Vi skal have synligggjort den værdi der er derude, siger han og uddyber:

- Vi har brug fror at sige, har der været en merudledning eller har der ikke være en merudledning istedet for at debattere det og mene hvert sit uden at komme nogen vegne, siger Hans Damgaard om, hvordan han ser på landbruget.

Udbredelse af frygt

Hans oplæg handlede om, hvordan han oplever systemet og han nåede også at komme ud med frustrationen om de mange restriktioner og 400 datoer om året, der skal overholdes. Dermed er vejret snart ikke hans værste problem.

- Vi bliver nødt til at sørge for, at dem som sviner og forurener naturen også er dem der rydder op, siger han og viser et billede af et udløb med menneskeskabt affald med en antydning om, at landbruget får skyld for en masse, når der i virkeligheden er en masse andre, der sviner i naturen , siger han.

Hans Damgaard driver Overgaard I/S med 430 søer, 12000 slagtesvin, 535 ha planetavl, 80 ha i pasningsaftale på 11. år.

- Vi ved, vi har en klimabevidst produktion, det har vi i hele Danmark og det bruger vi tid på at fotælle hele verden, så er det svært at komme hjem til andendammen og andre ikke mener det. Vi har svært ved at synliggøre, hvad der foregår, siger han.

Hans Christian Schmidt var ordstyrer under konferencen, men det hindrede ikke en af arrangørerne, Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen i at tage ordet, da der var tid til spørgsmål.

- Så du Deadline med vores nye miljø- og fødevareminister? Der var en en studievært, der fortalte, hvor dårligt landbruget er. Skal vi vi virkelig finde os i, at en statsfinasieret kanal fortæller os det?, spurgte han højt og fik opbakning fra salen.

Andre fra salen havde også noget at sige.

- Der er jo en hel frygtindsutri i gang, der lever af frygt og politikerne kører meget på frygt og vil bilde befolkningen ind, at alt muligt er farligt. Hvis vi skal måle så skal vi også måle andet end kvælstof og fosfor, sagde en fra salen, der blev bakket op af Hans Damgaard.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame