Verdens mest kritiske forbrugere i Japan, de madglade italienere og hipsterne i New York.Det er blot et udpluk fra hele verden, der hver dag vælger danske fødevarer til deres butikker og restauranter, fordi de anses som nogle af verdens bedste.Det er netop budskabet i Landbrug & Fødevarers nye omdømmekampagne, som har til formål at minde danskerne om, at de godt kan være stolte af den danske fødevareproduktion.Det skriver Landbrug&Fødevarer i en pressmeddelelse.

- Jeg tror, alle kender følelsen af f.eks. at se en Mærsk-container eller en pakke Lurpak-smør i udlandet og så blive lidt stolt. Det er netop den følelse, vi forsøger at trække hjem. For når vi kigger ud i verden, er der ingen grænser for, hvor meget danske landmænd bliver rost og anerkendt for vores fødevarer og den måde, vi laver dem på, siger Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor er håbet med den her kampagne selvfølgelig, at danskerne vil sidde tilbage med en følelse af stolthed, når de får fortællingen om, at det rent faktisk er dansk salat, der sælges på grønttorvet i Verona, fortsætter han.

Kampagnen består af en række film, som kører på tv, i biografen og på sociale medier som Facebook og Youtube.

I filmen møder man tre danske fødevareproducenter, der leverer varer henholdsvis til en eksklusiv restaurant i Tokyo, der bruger dansk grisekød, den italienske grønsagsgrossist, der forhandler dansk icebergsalat, og parret på Manhatten, der sælger dansk havartiost.

Flere fortællinger på vej

"Noget af det bedste i verden er tredje kapitel i den omdømmefortælling, som Landbrug & Fødevarer har arbejdet på i 8 år.

- Uden danskernes opbakning kan vi ikke opretholde den produktion, vi har i erhvervet i dag. Og med de mange stemmer, der hele tiden forsøger at tegne et forfejlet billede af det danske fødevareerhverv, har vi brug for et nyt kapitel, der viser det reelle billede, siger Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der findes et utal af gode fortællinger om danske fødevarer, der bare venter på at blive fortalt. Så i fremtiden er planen, at vi kan skifte en eller flere af fortællingerne ud med f.eks. en historie om dansk maltbyg i tysk øl eller måske dansk læder i italienske Ferrari-biler.

Kampagnefilmen er instrueret af Kasper Torsting, der er kendt for dokumentaren "Armadillo" og den biografaktuelle "I krig og kærlighed".