- Hverken rød eller blå blok kan håndtere et totalt kollaps på 350.000 mio. kr. i landbruget. Regningen ender jo i sidste ende hos almindelige danskere, og kommer til at lyde på 70.000 kr. pr. dansker og medføre 150.000 ledige, hvis man ikke opfører sig ordentligt over for landbruget. Ja, det er worst case scenariet, sagde Johan Koed-Jørgensen, Aakær Gods på Bæredygtigt Landbrugs konference på Christiansborg onsdag.

Han anmodede politikerne om at sikre landbruget lige konkurrencevilkår og opfordrede både politikere og banker til at træde i karakter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbrugets største problem er den enormt store gæld. Gælden er en tsunami, der er på vej ind over landbruget, og som erhvervet under ingen omstændigheder selv kan klare. Regeringen er nødt til at være med til at stoppe det her, hvis landbruget får mulighed for at indgå pæne og ordentlige aftaler med bankerne, sagde Johan Koed-Jørgensen.

Han foreslog også, at landmænd fremover kalder sig ”fødevareproducenter” i håb om, at folk i byerne får en bedre forståelse for, hvad landmænd egentlig laver. Ofte er landmænd uglesete, og det kan hænge sammen med, at befolkningen ikke forbinder landmænd med fødevareproduktion.

- Lego ville nok heller ikke sælge meget legetøj, hvis de kaldte det ”svinelego”, sagde han.