I tre måneder får Semler Agro hjælp til at finde en løsning på et af de helt store problemer i landbruget: kvalificeret arbejdskraft. I samarbejde med programmet Lead The Talent har Semler Agro nedsat en arbejdsgruppe, der skal finde frem til indsatsområder, hvor maskinforhandleren kan gøre en forskel - især når det gælder om at tiltrække og fastholde mekanikere. De fire talenter er alle uddannet med kandidatgrader, men stod da projektet startede uden job. Derfor får de god erfaring fra erhvervslivet og tre af dem sikret et fast job efter afslutningen, mens Semler Agro får mulighed for at benytte deres viden. Det skriver Semler Agro i en pressemeddelelse.

Ved at måle på virkeligheden og tale med medarbejderne i Semler Argo har ekspertgruppen arbejdet med at identificere udfordringerne og præsentere en plan med løsninger på HR-problemet. Projektet Lead The Talent skal hjælpe adm. direktør Morten Buus og resten af ledergruppen med at få konkrete værktøjer til at løse en akut problemstilling, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi står med nogle helt klare udfordringer i branchen, og når vi hos Semler Agro gerne vil være landbrugets bedste samarbejdspartner, så er det vitalt, at vi både kan fastholde og rekruttere de dygtigste medarbejdere, skriver Morten Buus i en pressemeddelelse.

Uudnyttet potentiale

Frederik Kofod-Nielsen og Nebiye Keskin er to ud af de fire fra Lead The Talent-programmet, der siden april har arbejdet med HR-problemstillingen for Semler Agro.

- Vi har lavet en strategi til Semler Agro, hvor vi har genereret ideer til, hvordan man både udnytter de fordele, vi har identificeret, samt kan løse de problemer, vi ser for virksomheden. Det er en spændende proces, og ledelsen i Semler Agro har virkelig lyttet til os og vores forslag. Eksempelvis er der flere lavthængende frugter, som de allerede har igangsat arbejdet med at få implementeret, skriver Frederik Kofod-Nielsen, Cand.Soc i offentlig ledelse, i en pressemeddelelse.

Frederik Kofod-Nielsen, Nebiye Keskin, Mette Hein Klith og Jeanette Liberoht afslutter med udgangen af juni Lead The Talent-projektet med at finde en løsning på problemstillingen.