Meddelelsen fra Danish Crown ledelsen om, at det bliver slagteriet i Skive, der skal lukke, kom som et chok for medarbejderne.

Nu viser det sig, at de er rystede med god grund. Interne tal fra slagteriet, som Maskinbladet er kommet i besiddelse af, viser nemlig, at slagteriet i Skive er det, der har langt den største indtjening pr. slagtet gris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi føler os snigløbet. Det er ikke normalt at lukke dem, der tjener mest, siger tillidsmand og slagteriarbejder i Skive gennem 38 år, Jens Pedersen.

Kigger man på tallene fra 2007 kan man se, at slagteriet i Skive i de 27 uger, der gik, inden fabrikken brændte, tjente 29,2 øre mere pr. kg slagtet gris end gennemsnittet af de øvrige Danish Crown slagterier.

Medarbejderne føler sig misbrugte

Med 29.200 slagtninger om ugen betyder det, at Skive-slagteriet på årsplan tjente 36,8 millioner kroner mere til landmændene, end hvis slagtningerne var foregået på de øvrige slagterier.

Alligevel meddelte Danish Crown forrige mandag, at slagteriet bliver lukket den 20. juni.

- Folk føler sig misbrugt. Hvis man efter branden havde fået at vide, at man ikke ville genopbygge slagteriet i Skive, så ville medarbejderne have accepteret det. Nu føler vi os uretfærdigt behandlet, fortæller tillidsmand Jens Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skive stadig bedst

Selv efter branden har slagteriet i Skive formået at toppe indtjeningen. De seneste ni ud af ti uger har de ligget på førstepladsen, og lukker man slagteriet, som det ser ud nu, mister Danish Crown en indtjening, der svarer til 49,4 millioner kroner om året.

På trods af tallene afviser divisionsdirektør i Danish Crown, Jens Haven Christiansen, at slagterigiganten er ved at aflive deres mest lønsomme slagteri:

- Jeg kan godt forstå medarbejdernes frustrationer, men det, der har været udslagsgivende, er, at det nu engang er Skive, der er brændt, og derfor er det sådan, at Skive skal have et relativt stort investeringsbehov på mellem 60 og 100 millioner kroner, hvis den skal kunne køre videre.

Tillidsmand Jens Pedersen er vred over den udlægning:

- Skive havde allerede et stort investeringsbehov inden branden, men dengang prioriterede man andre slagterier først. Det virker, som om Danish Crown allerede besluttede at lukke slagteriet lige efter branden, men man lod medarbejderne arbejde videre i den tro, at der var en chance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagteriet i Skive er i øjeblikket ved at udarbejde en fremtidsplan for hver enkelt af de knap 300 ansatte.