Lyt til artiklen:

Fasterholt fremviser ny prototype

00:00
Hastighed: ???x
03:17

Danske Fasterholt Maskinfabrik har i årtier udviklet vandings- og præcisionsvandingssystemer, og de to nyeste skud på stammen kan ses på i tyske, når Agritechnica slår dørene op, skriver fabrikken i en pressemeddelelse.

- Vi har altid produceret driftssikre og holdbare maskiner, hvilket er kernen i vores forretning. Derfor føler vi også et ansvar for, at vores maskiner kan følge med tiden, fortsat er effektive og så ressourcebesparende som muligt. Det er noget, som hele produktionen bidrager til, og i år har vi sat skub i udviklingen af nye digitale vandingssystemer såvel som nyudviklet materiel til præcisionsvanding. Vi har derfor en del, som vi glæder os til at vise frem på messen, forklarer Rikke Kjær Pedersen, der er administrerende direktør for Fasterholt Maskinfabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prototype til Tyskland

Den første nyhed er en prototype af Fasterholts præcisionsvandingsbom, der er kommet så langt i testfasen, at de nu tør vise den frem.

Fabrikschef, Danny Hansen, har flere gange været i Tyskland for at mødes med udenlandske samarbejdspartnere og udføre test hos landmænd af den allerførste prototype af bommen, og nu er den næste prototype klar til at blive præsenteret midt i november.

- Præcisionsvandingsbommen skal minimere fordampning og vindfølsomhed. Vi tror, den kommer til at have stor betydning for en del landmænd, vurderer fabrikschefen, som har været ansat ved Fasterholt i 35 år og kender produkterne og produktionen indgående.

Bommen vander med dyser helt tæt på afgrøden, hvilket skaber helt fine dråber ulig de velkendte vandingskanoner.

Fasterholt tror, at bommen særligt vil være relevant på et marked som det tyske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vandingskravene er ekstremt strenge i Tyskland, og derfor er det oplagt, at det er her, vi lægger ud og optimerer produkterne til deres krav, forklarer Danny Hansen.

Nyt styresystem

Den nye bom kan ifølge Fasterholt med fordel kombineres med den anden nyhed, der fremvises i Hannover; Styresystemet Fasterrain.

Systemet giver landmanden mulighed for at programmere vandingsmaskinerne til at køre med forskellige hastigheder og vande efter zoneinddelinger på hver mark.

- Vandingsmaskinens computer og Fasterholts servere kommunikerer hvert 10. minut og sørger for at sende liveopdateringer til landmandens app. Landmanden kan derfor se den aktuelle status på alle sine vandingsmaskiner via sin telefon, forklarer udviklingschef Emil Klingenbjerg Staugaard, som i øjeblikket arbejder på yderligere opdateringer til systemet.

Systemet, som fremover bliver standardudstyr på Fasterholts vandingsmaskiner, kan også installeres på ældre Fasterholt-maskiner. På den måde sikrer Fasterholt, at flere landmænd får mulighed for at optimere deres vanding. Det sker blandt andet gennem flådestyring og zonevanding, som oprettes direkte via en tablet fra førerhuset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidst men ikke mindst kan landmanden fjernstyre vandingsmaskinen med funktionerne start, stop og pause hjemme fra kontoret.

rich-media-4
Fasterrain bliver standardudstyr, og kan monteres på ældre modeller. Foto: Fasterholt.