Den kommende uge er Danish Crowns notering uændret lige som den også var sidste uge, hvor slagteriet lavede en ændring i noteringen, så et tillæg bortfaldt og blev afløst af et fradrag.

Det betyder, at der reelt tale om en nedgang på 20 øre, da tillægget for indberetning af indsættelse af smågrise og bæredygtighedsdata nu er bortfaldet og afløst af et fradrag for de andelsejere, der ikke indberetter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En kombination af et let stigende udbud af grisekød og afventende forbrugere får noteringerne til at sive i store dele af Europa, skriver Danish Crown i deres markedsberetning.

- Det pres, vi har set på priserne i de seneste uger, fik i den her uge den tyske notering til at falde. Vi ser stadig forskydninger i priserne på de forskellige delstykker og varer, men på danske varer er der lige nu en uændret efterspørgsel. At kalde markedet stabilt vil dog være en overdrivelse, for der bliver holdt nøje øje med selv små forskydninger i antallet af slagtninger i de forskellige lande, fordi selv små ændringer i udbuddet lige nu kan sende priserne i både den en og den anden retning, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Noteringen uændret for uge 40 - men tillæg bliver til fradrag

Se også:

Noteringen uændret for uge 40 - men tillæg bliver til fradrag

I Europa er frostlagrene unormalt lave, fordi priserne hen over sommeren har været historisk høje. Det vil kun ændre sig, hvis eksporten ud af Europa igen bliver attraktiv.

- Tidligere har der altid været et vist lager af varer i Europa til lande som Japan, Korea og Australien, men det er der ikke i øjeblikket, fordi de ferske priser i Europa har været og er så høje, at det ikke giver mening at fryse varer ind, som ikke allerede er solgt. Det billede kan ændre sig, hvis priserne sætter sig yderligere i Europa, men der er vi ikke endnu, fortæller Mads Stougaard.

Afregningen per kilo so er den kommende uge på 12,20 kroner.