Lyt til artiklen:

Plantedirektør: Tid til at skrue op for fornuften og ned for papirarbejdet

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Torsdagens udmelding fra fødevareministeren om en række tiltag, der kan hjælpe de tørkeramte danske landmænd, er godt nyt, lyder det fra plantedirektør i L&F, Peter Nissen.

- Vi har fra starten haft en god og konstruktiv dialog med både Landbrugsstyrelsen og ministeren. Det er positivt, at der bliver handlet, så hurtigt som overhovedet muligt. Mest af alt ønsker vi os regn, men det har desværre fortsat lange udsigter, og derfor kan eksempelvis hurtige vandingstilladelser være gavnlige, siger Peter Nissen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer er nu gået i gang med at finkæmme tiltagene fra ministeren, så landmændene kan få klarhed over, hvordan de skal reagere på de nye udmeldinger, skriver L&F i en pressemeddelelse.

- En ting er politiske udmeldinger, dem skal man bestemt ikke undervurdere. Men det vigtigste er jo handling, og derfor er vi nu i gang med at udbore mulighederne i ministerens tiltag. Det handler om, at vi skal kunne rådgive vores medlemmer korrekt. Derfor er vi nu i dialog med Landbrugsstyrelsen om præciseringer, eksempelvis når det kommer til force majeure og dokumentationskrav. Vi arbejder henimod, at vi kan få lavet et enkelt overblik, så landmændene ved, hvad deres handlemuligheder er, siger han.

Tørkepakke til landbruget på vej

Se også:

Tørkepakke til landbruget på vej

EU står i vejen

Ministeren har desuden taget en række problematikker op i EU-regi.

- Men så vidt vi kan forstå, så har EU-Kommissionen besluttet, at de ikke vil give en dispensation, så der kan græsses og tages slæt på uproduktive arealer her og nu. I stedet kræver det en force majeure-ansøgning, og det virker fjollet, siger Peter Nissen.

- Vi så selvfølgelig hellere, at man skruede op for effektiviteten og ned for meningsløst papirarbejde, og det er mit indtryk, at de fleste aktører her i Danmark er helt enige i den tilgang, siger Peter Nissen.

Tørkepakke åbner for force majeure til første slæt græs inden fristudløb

Se også:

Tørkepakke åbner for force majeure til første slæt græs inden fristudløb

BL: Bedre rammevilkår frem for tørkehjælp

Se også:

BL: Bedre rammevilkår frem for tørkehjælp