Maskinbladet kunne i begyndelsen af november fortælle, at Landbrugsgruppen - med blandt andre tidligere formand for Folketinget Christian Mejdahl i spidsen - havde præsenteret en analyse af "De landbrugsmæssige konsekvenser af vandplanerne for Limfjorden".

Analysen er udarbejdet af cand. agro. Kristian Østergaard, og han pegede blandt andet på, at landbruget i oplandet til Limfjorden mister godt 80 procent af sit indkomst- og produktionsgrundlag, og at der er tale om "katastrofale konsekvenser for Limfjordsregionen".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klagede

Landbrugsgruppen har derfor fremsendt en klage over "Vandplanen for Limfjorden" til Naturklagenævnet allerede den 18. november, men nævnet havde så sent som den 5. januar 2015 endnu ikke modtaget den pågældende klage.

Det får nu Landbrugsgruppen til at anklage Naturstyrelsen for at sylte sagen:

- Det er helt uacceptabelt, at Naturstyrelsen nu i næsten halvanden måned har syltet en klagesag.

I den samme periode har man dog taget sig tid til at sende nye forslag til vandplaner i høring, siger landmandsgruppens miljøpolitiske sekretær agronom Kristian Østergaard ifølge en pressemeddelelse sendt til Folketingets Miljøudvalg.

Krænket

Han siger til Maskinbladet, at Landbrugsgruppen føler sin retsfølelse og retsbevidsthed krænket, når Naturstyrelsen sender de nye vandplaner i høring, inden Naturklagenævnet har behandlet indkomne klager:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan dybest set betragtes som foragt for både retten og for klagerne. Noget der slet ikke burde kunne forekomme i et demokratisk samfund som vort, forklarer Kristian Østergaard.

Fristen for at kunne klage over vandplanerne til Natur- og Miljøklagenævnet udløb den 21. november 2014, og dermed var klagen indsendt i rette tid.

Men Naturstyrelsen sendte de nye vandplaner i høring den 22. december, og Landbrugsgruppen har nu fundet ud af, at Naturstyrelsen siden den 21. november 2014 har syltet klagen til klagenævnet.

Derfor beder Landmandsgruppen om, at Folketingets Miljøudvalg griber ind over for Naturstyrelsen.