Søren Bonde Larsen har siden 2005 produceret sine egne slagtesvin i området omkring Hemmet. Dengang med cirka 4.000 slagtesvin og arbejde ved siden af. Siden er det gået stærkt, og i dag produceres der cirka 67.000 slagtesvin på 10 forskellige adresser.

Cirka 32.000 slagtesvin produceres i lejede stalde og 35.000 i egne stalde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke et enten eller for Søren Bonde Larsen, at kommende udvidelser skal ske i lejede stalde, men lige nu er det stadig det, der er mest interessant.

- Fra man får tilbuddet om en ny stald, til de første grise kan sættes ind, går meget kort tid. Det gør, at det hele går meget hurtigere, hvilket nok passer meget godt til mit temperament, siger Søren Bonde Larsen og tilføjer:

- Samtidig er banken meget mere villig til at hjælpe med en produktion i lejede stalde i stedet for at bygge egne stalde, fortæller han.

Der er store forskelle på stalde og på, hvad ejerne tænker og forventer af en aftale.

- Jeg har ikke nedskrevet bestemte krav, hverken til placering eller staldens udseende. Det hele skal med i overvejelserne, siger Søren Bonde Larsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Eneste krav er nok, at stalden skal have minimum 1.200 stipladser, siger han.

Hans produktion skiller sig ellers meget ud i forhold til det typiske i Danmark.

- Det er blevet en sandhed blandt de unge, at det altid er bedre at samle produktionen i store nybyggede stalde. Men en brugt bil til transporten af de ansatte er billigere end den transport, der ville blive af eksempelvis gylle, hvis hele produktionen samles, siger Søren Bonde Larsen.

Læs mere om slagtesvin i lejede stalde i det nyeste nummer af Hyo, der udkommer fredag den 2. maj.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyo.dk - klik her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyo.dk, eller på 7620 7970.