Veterinærmedicin-markedet er præget af rygter og manglende lyst til selv at stå frem med egne eksempler. Det svirrer således med påstande om, at der foregår en sammenblanding af tingene i Hatting KS, selv om veterinærmedicinsalget ligger i et selvstændigt selskab.

En midtjysk svineproducent, der ikke ønsker sit navn frem, siger til Maskinbladet, at han er stoppet med samhandel med Hatting KS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har købt sæden i Hatting, men da jeg i november ringede for at bestille sæd, blev jeg tilbudt fire kroner i rabat på sædportionerne, hvis jeg også lagde mit medicinindkøb hos Hatting. Det gjorde mig rasende, at man på den måde lod sædsalget finansiere kampagnen for at få flere medicin-kunder.

- Jeg kontaktede Lægemiddelstyrelsen, men det lod ikke til, de ville gøre noget ved det, selv om jeg mener, det er ulovligt at sammenblande forretningsområderne.

- Jeg er stoppet med at handle med Hatting KS og er startet med at købe sæd hos Ornestation Mors, og den beslutning er jeg ikke ene om, for de har fået så stor en tilgang, at de har været nødt til at oprette en venteliste, siger den midtjyske svineproducent.

Har venteliste for første gang

Hos Ornestation Mors bekræfter medindehaver Andreas Markussen, at de er blevet overraskede over tilgangen og for første gang har været nødt til at oprette en venteliste.

- Hvorfor folk er skiftet til os, har jeg ingen kommentar til, men vi regner med fra omkring september at kunne disponere over 120-130 orner mere, så vi i alt har godt 700. Dermed regner jeg med, at vi kan servicere alle kunderne, siger Andreas Markussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ornestation Mors har cirka 25 procent af sædsalget i Danmark.