En fransk overtagelse af Skånemejerier hilses velkommen af formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.

- Det vil give en mere ligeværdig konkurrence at få en stor spiller som Lactalis på banen, siger han til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at Arlas udligningsordning har givet en ulige konkurrence på det svenske marked, hvor Arlas svenske andelshavere har fået en væsentlig højere pris end deres danske kolleger, der så at sige har betalt gildet.

Han håber, at afregningsprisen på mælk vil stige som følge af den franske mejerigigants overtagelse af Skånemejerier.

- Tidligere er vi blevet lovet priser, der ligger fem procent over Arlas konkurrenter, men sådan har det ikke været det seneste år, siger han og peger på, at Arlas opkøbsstrategi har kostet andelshaverne mange penge.

- Arla har brugt den daglige afregning på opkøb, hvor især overtagelsen af svenske Milko har været dyr, fortsætter han og tilføjer:

- Jeg er ikke modstander af Arlas vækststrategi, så længe det kun er de midler, der er afsat til opkøb, der bruges, siger Kjartan Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På et repræsentantskabsmøde i går i Skånemejerier afviste fem af de 42 repræsentanter den ændring i selskabets vedtægter, der skal bane vej for Lactalis' overtagelse af mejeriet. Dermed er handlen bremset, idet der kræves enstemmighed i repræsentantskabet.

Et nyt møde er aftalt til den 9. januar, hvor 2/3 majoritet er tilstrækkelig til at beslutte, om Lactalis' kan overtage det skånske mejeri.