Milko opfatter Arlas interesse for at købe mejeriet i Sundsvall som en fjendtlig handling og vil ikke indlede forhandlinger med Arla om en overtagelse af mejeriet, som Milko ellers har annonceret skal lukke.

Ifølge den svanske landbrugsavis ATL's hjemmeside, mener Robin Grönstedt fra Milko, at der er alternativer til en Arla-overtagelse af anlægget i Sundsvall.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi må foretage en strategisk vurdering af, hvad der på langt sigt er bedst for foreningen Milko, siger han ifølge avisen.

Administrerende direktør Christer Åberg, Arla Sverige, har dog svært ved at se det fjendtlige i ønsket om at købe mejeriet i Sundsvall. men han kan på den anden side heller ikke bedømme, om det er realistisk, at Arla får lov til at købe mejeriet.

- Det er for tidligt at sige noget om, siger han til ATL.

Arla har offentliggjort sin interesse for at købe, allerede inden, der er indledt forhandlinger, og det begrunder Christer Åberg med, at der ellers hurtigt kunne opstå rygter, og at købstilbuddet vil kunne tolkes på flere forskellige måder.

Arla har tilbudt fusion

Arlas tilbud kan i øvrigt ses i lyset af, at det kun er 14 dage siden, Milko offentligt afviste et ønske fra Arla om at fusionere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der har i længere tid været et stort pres på Milko fra ejerkredsen, som udgøres af 800 svenske mælkeproducenter, fordi afregningsprisen ikke er konkurrencedygtig. Og ifølge Milkos bestyrelsesformand Lars Reyer har Arlas næstformand Åke Hantoft ofte ringet og foreslået en fusion mellem de to selskaber.

- Men vi arbejder for, at Milko skal bestå som et selvstændigt selskab, sagde Lars Reyer for 14 dage siden.