Nyheder

Nyt om foder til drægtige søer

13. nov. | Indrykket af Nutrimin

SEGES Svineproduktion har sat fokus på at fodre de drægtige søer, så vi UNDGÅR at fremelske det, nogle kalder ”Body Builder” søer.

Del artiklen:

SEGES Svineproduktion har sat fokus på at fodre de drægtige søer, så vi UNDGÅR at fremelske det, nogle kalder ”Body Builder” søer. Med ”Body Builder” søer menes der for store, unødvendigt muskuløse og uhandy søer.

Store søer giver et forhøjet foderforbrug til vedligehold og således en unødvendig stor foderudgift. Dette vel at bemærke igennem hele livet hos den store so. Samtidig øges risikoen for, at søernes vægt kommer op på et niveau, hvor bentøjet vil blive svært belastet. Soens chance for at holde i længden svækkes også betydeligt.

Vores drægtige søers foder skal holdes under 100 gram fordøjeligt råprotein/FEso. Samtidig skal aminosyreniveauet til de drægtige søer holdes under 5,0 gram fordøjeligt lysin. Det ideelle er 95 gram fordøjeligt råprotein og et aminosyreniveau svarende til 4,5 gram fordøjeligt lysin.

Husk at den mindste daglige ration er 2,5 FEso pr. dag de første 4 uger efter løbning og mindst 2,3 FEso pr. dag i midterste del af drægtighedsperioden. Husk samtidig altid at tildele 3,5 FEso pr. dag de sidste 4 uger før faring. Selv de fedeste søer skal have de 3,5 FEso pr. dag de sidste 4 uger før faring. Alt andet går ud over fostrenes størrelse og vitalitet.

Det er ikke alle so-holdere, som har et todelt fodersystem eller muligheden for at bruge 2 forskellige mineraler til deres søer. Dette reducerer mulighederne for at fodre efter ovenstående anbefalinger. Men vi kan stadig stræbe efter at opnå en ideel fodring af vores søer. Både de drægtige og de diegivende.

Tryk her for at se info fra Seges.

Slå på tråden og kontakt Nutrimin, for at få en snak om fodringen af dine drægtige søer.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame