Nyheder

New Holland høstmaskiner - før, under og efter sæsonen

7. dec. 2020 | Indrykket af New Holland Agriculture

Salget er kun starten på et mangeårigt samarbejde

Del artiklen:

Der er mange nye egenskaber og funktioner på mejetærskere i dag, og kunderne skal selvfølgelig klædes på til at kunne udnytte disse på den bedst mulige måde. Det kræver at man lærer lidt, før man f.eks. sætter sig op i en ny CR eller CX mejetærsker.

BRUGERKURSER

Hvert år afholder New Holland forhandlerne i samarbejde med New Holland brugerkurser for nye mejetærskerkunder. Kunder der har købt tidligere er selvfølgelig også velkomne, hvis de har brug for en genopfriskning. På kurserne får kunderne både en ’teoretisk’ gennemgang af maskinerne, men der er i høj grad fokus på det praktiske.

Landmand som underviser

Torsten Birk Nielsen, som er underviser på brugerkurserne kører selv New Holland, og han ved, hvad kunderne har brug for at vide og lære, før høsten står for døren. Forud for 2020 sæsonen blev der afholdt brugerkurser på 12 forskellige lokationer i Danmark, og over 140 personer (ejere/piloter på/af nye mejetærskere) var på kursus.

Torsten har arbejdet som ekstern træner for New Holland gennem de sidste 15 år og har stået for træning både på høstmaskinerne og på traktorer og autostyring. Han har en teknisk uddannelse og er også uddannet landmand.

Inden samarbejdet med New Holland startede, arbejdede Torsten også en årrække på forskellige landbrugsprojekter i Østeuropa. Så det er altså en erfaren herre, som man får fornøjelsen af, når man deltager i et brugerkursus hos New Holland.

Kører selv New Holland

”Jeg har selv en New Holland CR mejetærsker på mit landbrug, og jeg tilbringer omkring 200 timer om året i New Holland mejetærskere. Jeg synes, det er en stor styrke at have kombinationen af teknisk viden, som jeg får gennem New Holland samt den praktiske hands-on erfaring, som jeg får, når jeg selv kører maskinerne”, siger Torsten og fortsætter: ”Kunder i dag stiller store krav til kvaliteten af den træning, de får på mejetærskere. Her har jeg den fordel, at jeg netop har den praktiske erfaring og den teoretiske viden om produkterne. Hvis man ikke har det, så bliver man altså hurtigt sat til vægs, for kunderne ved en masse og stiller høje krav ”.

Mange kunder som deltager i brugertræningen kommer med spørgsmål som i høj grad er relateret til den praktiske gennemførelse af arbejdet med maskinerne i marken. Derfor er Torsten især glad for sin praktiske baggrund.

Kontakt med mange landmænd

”Før høsten går i gang hvert år er jeg via brugerkurserne i kontakt med langt de fleste af de landmænd i Danmark og Sverige, som har købt nye New Holland mejetærskere. Jeg holder nemlig også brugerkurser hos vores svenske forhandlere. Og selvom hovedvægten af mit arbejde for New Holland foregår i Danmark, har jeg også løst træningsopgaver på høstmaskiner i bl.a. Sydafrika, Rumænien, Bulgarien samt i de øvrige nordiske lande”, siger Torsten.

Torsten er bosiddende udenfor Køge, hvor han har en planteavlsejendom med 200 hektar.

SERVICE I MARKEN UNDER HØSTEN

Som opfølgning på brugerkurserne, så er der fra New Hollands side også fokus på at komme ud og besøge kunderne i løbet af høsten.

New Hollands serviceteam bruger derfor høstens tid til at komme ud til de mejetærskere, der er solgt til sæsonen. Dels for at få en snak med mejetærskerpiloten, om der er spørgsmål til maskinens betjening og for evt. at hjælpe med de sidste finjusteringer, og dels for ved selvsyn at konstatere, at mejetærskeren fungerer som den er tiltænkt.

”Vi tager på besøg for at sikre, at kunderne får det bedste resultat i marken. For selvom mange har været på brugerkursus kan det jo godt være, at de lige har brug for en ekstra hjælpende hånd, når det praktiske arbejde foregår i marken”, siger Martin Skoubo, som er serviceinspektør hos New Holland.

Jacob Frisdahl Bach som er Martins kollega fortsætter: ”Det er dejligt at komme i marken og se, hvordan maskinerne kører, og det er en fornøjelse at se, hvordan det generelt bare går rigtig godt derude. De fleste kunder bliver i øvrigt rigtig glade for at få et besøg”.

Serviceteamet bemærker, at på CR-mejetærskerne med IntelliSense er det for nogle førere lidt af en tilvænning at turde lade automatikken køre mejetærskeren. Det betyder, at piloten skal lære at stole på, at maskinen justerer indstillinger og kørehastighed bedre end piloten selv kan gøre det. ”Især når trætheden melder sig på de lange arbejdsdage, er det en stor fordel at IntelliSense selv optimerer maskinens indstillinger hvert 20. sekund” siger Jacob og fortsætter: ”Det er faktisk begrænset, hvor mange spørgsmål piloterne ellers kommer med, når vi er derude”. 

Og forklaringen er måske ikke så langt væk, for med den størrelse mejetærskere der sælges i dag, er der hvert år næsten 2 mand på brugerkursus hos New Holland for hver solgte mejetærsker. Så ejere og piloter tager de kurser alvorligt og ved, at det er vigtigt at deltage på kurserne, for at få den viden der skal til for at udnytte maskinernes potentiale fuldt ud.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame