Et intensivt samarbejde mellem en række myndigheder har afdækket den hidtil største sag i Danmark om import af ulovlige sprøjtemidler. Det skriver Ritzau.

Miljøstyrelsen har politianmeldt en importør, som er mistænkt for at have importeret i alt godt 45.000 kilo ulovlige sprøjtemidler fra Tyskland og videresolgt dem i Danmark i årene 2006 til 2009.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig har styrelsen politianmeldt ikke mindre end 44 landmænd og gartnerier i forbindelse med svindelsagen samt en anden virksomhed for at medvirke til den ulovlige import.

Ingen undskyldning for ulovlige midler

De landmænd, der har købt de ulovlige produkter, er uden undskyldning, mener funktionsleder i Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion Birte Børglum.

- Landmænd er uddannede i, at de kun må bruge sprøjtemidler, som er godkendt i Danmark, og som har en dansk etiket. Det har de her midler ikke, så landmændene er godt klar over, at de er ulovlige sprøjtemidler, siger hun til Ritzau.

En del af sprøjtemidlerne er ifølge Miljøstyrelsen både miljø- og sundhedsfarlige. Styrelsen har indstillet importøren til en bøde på en million kroner. Svindlen er blevet opdaget i samarbejde mellem Politi, Skat, NaturErhvervstyrelsen og Miljøstyrelsen.