Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sprøjtedroner og forsøgsmarker

Af mod - 30. maj. 2017 KL. 12:53

  • ww251734_1
  • ww251734_2

LandboUngdom på Lolland og Falster har undersøgt det sidste nye inden for plantedyrkning på en markvandring sammen med VKST

Med udgangspunkt i markerne ved Sofiehøj, sørgede forsøgsleder Olav Høegh at fortælle og berette om de opgaver, der løses til gavn for de danske landmænd og deres samarbejdspartnere. Sammen med Nordic Seed bliver der dyrket 180 hektar med i alt 36.000 forsøgsparceller. Her sker der afprøvning af forskellige strategier for afgrødeetablering, sortsvalg, behandlingsstrategier og udbyttepotentialer.

Deltagerne blev mødt at et oplagt personale fra VKST, som havde udnyttet det gode vejr til at starte op for grillsæsonen.

Deltagerne fik herefter en rundvisning i forsøgscenterets faciliteter, hvor Olav Høegh lagde vægt på den høje grad af specialisering af udstyr og præcision der kræves for at skabe de mange forsøgsresultater, herunder de mange forskellige typer såmaskiner, sprøjter og mejetærskere som benyttes i forsøgene.

Sprøjtedronens potentiale

De unge planteinteresserede fik også fremvist forsøgene på Raahavegård, hvor planteavlskonsulent Kristian Davidsen og afdelingsleder Christian Iuel fremviste forsøg med fokus på behandlingsstrategier i vinterhvede og vinterraps, herunder forsøgsparcellerne for 'hvedekampen', hvor forskellige firmaer og VKST kæmper om den mest lønsomme behandlingsstrategi for vinterhvede.

Til slut gav Kristian Davidsen en opvisning i VKST's sprøjtedrone, og fortalte kort om de potentialer, der ses i teknologien for planteavlen i fremtiden. Der er et stort potentiale i at præcisionssprøjte mindre arealer samt at overvåge markerne for sygdomme og mangelsymptomer.

Stor spørgelyst for alle

Netop en aften, som har fokus på de unge fremmødte er det tilladt at stille alle mulige spørgsmål, som man måske ikke vil stille, når erfarne landmænd er til stede. Der var derfor igennem hele aftenen rig mulighed for de unge at få svar på deres spørgsmål, og der blev udvekslet masse af erfaringer imellem de unge på deres tur rundt på Sofiehøj og i

Forsøgsparcellerne, og ikke mindst tid til den obligatoriske grillpølse, som personalet i VKST stod for.

- Det er netop den type arrangementer, vi kan lave i Landboungdom, hvor målgruppen er en anden, end de sædvanlige faglige arrangementer i Landboforeningerne, understreger Nikolaj Thousig Møller, som er bestyrelsesmedlem i Falster LandboUngdom.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame