Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Solcellepark skal producere energi til 21.000 husstande

Af JOF - 11. jun. 2019 KL. 16:35

En virksomhed ved Urup går med planer om at forvandle 104 hektar landbrugsjord til en solcellepark.

Folkene bag virksomheden Lynggaard Aps går rundt med planer om at etablere en solcellepark på 104 hektar på ejendommen Herregårdsvej 15, Urup, nordvest for Grinsted, skriver JydskeVestkysten.

- Vi tænker på den grønne energi. Vi har i forvejen seks vindmøller stående på den ejendom, og så har vi gået og tænkt på, at vi også kunne etablere solceller, fortæller Svend Stensdal, som ejer Lynggaard ApS, til JydskeVestkysten.

Lyngaard har sendt den første ansøgning om opstilling af solcelleparken af sted til Billund Kommune, men før der kan falde en endelig afgørelse over området, skal der laves en ny kommuneplan. Svend Stensdal forventer, at der vil gå et års tid, inden han får lov at opstille solcelleparken.

Ifølge JydskeVestkysten skal den nye solcellepark kunne producere 95 GWh om året. Det svarer til forbruget for cirka 21.000 husstande.

- Jeg søger tilladelsen hjem og får lov til at sætte solcelleparken op, men vi skal have en solcelleopstiller og en investor bag. Det er et projekt til 450 millioner kroner, så det er nødvendigt med nogle investorer, siger Svend Stensdal, som er sikker på, at investorerne nok skal dukke op.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame