Det kommer ikke bag på Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen, at professor Troels Troelsen fra CBS har opgjort regnestykket for de gennemsnitlige tab, danske landmænd har på grund af ringere rammevilkår end konkurrenterne, til 473.000 kroner for planteavlsbrug, svinebrug 936.000 kroner og malkekvægsbrug 223.000 kroner:

- Rapporten kan på ingen måde overraske. Den bekræfter, hvad vi har sagt i flere år - at dansk landbrug er bombet flere år bagud på konkurrencevilkårene i forhold til sammenlignelige lande. Det er endnu et alarmopkald, som kalder på, at vi fortsat skal have fokus på at forbedre rammevilkårene, siger Erling Bonnesen til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Væk med PSO-afgift

Han peger selv på blandt andet afskaffelse af PSO-afgiften, der skal forhandles til efteråret, og at EU's klimakrav ikke lander i en situation, hvor der lægges ekstra byrder på landbrugserhvervet.

Troels Troelsen nævner blandt andet også, at landbrugets problemer eskaleres yderligere, hvis de allerede vedtagne vandplaner fra efteråret gennemføres:

- Der skal et flertal til, og Venstre har presset på for at sikre, at det både er muligt at drive landbrug i Danmark, og at vandet kan løbe væk uden at det skader miljøet. Landbruget er jo også en vigtig råvareproducent for fødevarevirksomhederne, og der skal konkurrenceforholdet forbedres. Jeg har gennem de seneste tre-fire år peget på, at der er sket en kraftig skævvridning af konkurrencevilkårene, og det bekræfter rapporten fra CBS, slutter Erling Bonnesen.