Forbrugerne er landbrugets ambassadører på godt og ondt. De forholder sig til den mad, de køber, meningerne kan være delte og smag og behag skifter. Det er derfor en styrke, at landbruget og fødevareproducenterne om nogen har erfaring i at agere under omskiftelige forhold - for det er nødvendigt, hvis vi vil være på forkant med efterspørgslen. Det var et af budskaberne fra bestyrelsesformand Peter Cederfeld de Simonsen, da Patriotisk Selskab holdt generalforsamling.

Peter Cederfeld de Simonsen havde traditionen tro en beretning på vegne af Patriotisk Selskabs bestyrelse om det forgangne år. En beretning, hvor forbrugerne, fødevarerne og den gode danske kvalitet i år spillede en vigtig rolle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han sagde blandt andet:

- Der er ingen tvivl om, at forbrugerne interesserer sig for fødevarerne. De forholder sig til de råvarer og den mad, de køber, og de gør sig mange tanker om fødevarer og kvalitet. Meningerne kan være delte, og der er mange retninger at vælge imellem for forbrugerne. Smag og behag skifter. Men netop her har vi - landbruget og fødevareproducenterne - en stor styrke. Vi har om nogen erfaringen i at agere under omskiftelige forhold. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi vil møde vores forbrugere, hvor de er. De er aftagere af vores produkter, og de er vores ambassadører - på godt og ondt. Vi vil levere de produkter, de efterspørger, og vi vil gerne være på forkant. Men vores forretning og den økonomiske bæredygtighed skal helst gå op i en højere enhed, lød det fra Peter Cederfeld de Simonsen, som gjorde det klart, at vi i erhvervet kan blive endnu bedre til at fremhæve de gode fortællinger om landbruget:

God og sund udvikling

- At der er gang i en god og sund udvikling i landbruget - det viser et blik på fakta. Trods Danmarks beskedne indbyggertal og beskedne størrelse producerer danske landmænd og fødevarevirksomheder hvert år fødevarer til mange millioner mennesker i 200 lande. En gigantisk produktion, der selvsagt bidrager væsentligt til den danske eksport og den danske velfærd - det vil sige til os alle sammen. Hertil kommer en lang og stærk historie, der giver os et solidt fundament at stå på, og som har medvirket til, at vi i dag har indtaget positionen som et af verdens førende landbrugslande. Både hos de udenlandske forbrugere og hos vores hjemlige forbrugere møder danske landbrugsprodukter anerkendelse. Og med denne anerkendelse sendes en velfortjent ros tilbage til de landmænd og fødevareproducenter, som i generationer har arbejdet på at producere sunde og gode fødevarer af høj kvalitet med høj sikkerhed og med et af de laveste CO2-aftryk i verden, sagde Peter Cederfeld de Simonsen.