Overgaard har nu etableret et gødningslager på Næstved Havn.

Der er tale om en udvidelse af et bestående samarbejde mellem Overgaard og Næstved Havn. Her er der i forvejen blevet losset gødning i bigbags til direkte levering hos Overgaards kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har lejet en 1.000 kvadratmeter stor lagerhal på Næstved Havn, så vi nu kan tage hele skibsladninger af gødning ind. Og får vi brug for det, kan vi leje yderligere lagerplads. Det er således en meget fleksibel løsning for os, siger agrochef hos Overgaard, Claudio Pelsen.

Fragtskibet Wilson Mosel har netop losset sin last med 4.048 bigbags med gødning, svarende til 2.024 tons gødning ved det nye gødningslager.

Gødningen var af typen NPK 27-3-5+2S med svovl og er kendetegnet ved en høj fysisk kvalitet, hvilket giver en god spredenøjagtighed i marken. Siden har endnu et skib losset sin last af gødning ved Overgaards nye gødningslager.

Billigst mulig håndtering

- Etableringen af gødningslageret er et led i vore løbende bestræbelser på at håndtere vore varer - i dette tilfælde gødning i bigbags - på den billigst mulige måde, siger agrochefen.

- Når det overhovedet er muligt, bliver gødningen læsset direkte på lastbiler og kørt ud til vore kunder med det samme. Resten lægges ind på vort nye lager til senere levering, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en fordel, når vi kan køre gødningen direkte ud til vore kunder fra skibet. Dels fordi handelsgødning helst skal flyttes så få gange som muligt, og dels fordi vi på denne måde sparer omkostninger, hvilket gør os ekstra konkurrencedygtige, forklarer Claudio Pelsen.

God og fleksibel løsning

- Næstved Havn har været meget imødekommende overfor os, så vi har opnået en god og fleksibel løsning, fortsætter han.

Efter etableringen af gødningslageret på Næstved Havn betjener Overgaard nu østdanske landmænd fra havnene i både Næstved, Køge og Vordingborg. Firmaet har desuden et gødningslager ved sit hovedsæde på Overgaard Gods ved Hadsund.

Skibsmægler Bjarne Rasmussen, Næstved Havn, udtrykker glæde over det udvidede samarbejde med Overgaard, som officielt trådte i kraft den 1. september.

- Aftalen med Overgaard giver arbejde på havnen, når et skib med gødning anløber. For eksempel tog det forleden halvanden dag at tømme fragtskibet Wilson Mosel for dets last af 2.024 tons gødning i bigbags, fortæller han.