- Fare for oversvømmelse.

Sådan lyder det i det netop udsendte varsel fra DMI. Her varsler man få dage efter det seneste skybrud endnu engang om mulighed for kraftig regn over store dele af Danmark herunder Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Ikast-Brande, Viborg, Rebild og Mariagerfjord

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fra klokken 03.00 tirsdag morgen til ud på eftermiddagen samme dag, vil største dele af landet være i farezonen for et kraftigt bygeområde, der bevæger sig ind over landet.

Det oplyser DMIs vagthavende meteorolog Marianne Patzer til Ekstra Bladet.

- Allerede nu ligger der et forholdsvist kraftigt vejrsystem ude over den Engelske Kanal og Holland-Belgien, lyder det fra Marianne Patzer, der tilføjer.

- Det kommer til at varriere utroligt meget, hvor meget regn der rammer hvor. Nogle steder vil man få op til 35 millimeter, mens man andre steder i det varslede område stort set ikke vil få regn. Det er nærmest umuligt at forudsige, hvor de kraftige byger præcist vil ramme, siger Marianne Patzer.

Det kan tilføjes, at torsdag formenligt bliver den dag med det bedste vejr og op til 25 grader, men igen fredag er der vejrskifte med koldere vejr på vej mod landet.