Jeppe og Leif Haubjerg indgik i december 2011 i et samarbejde om at drive den svineproduktion videre, som Leif Haubjerg havde opbygget igennem mange år.

I dag forsøger Jeppe og Leif Haubjerg at få produktionen med op i højeste gear, og med ind i gruppen af de 10 procent bedste svineproducenter, når det beregnes ud fra produktionsresultaterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at i mål med at nå gruppen med de 10 procent bedste bedrifter, skal produktionsresultaterne forbedres.

- Effektiviteten havde været stagnerende gennem flere år, og vi havde ligesom ramt et loft, der skulle brydes på en ny måde. Man er nødt til hele tiden at udvikle sig for at være med, fortæller Jeppe Haubjerg.

I starten af 2013 satte Leif og Jeppe Haubjerg gang i et projekt, som havde til formål at få effektiviteten styrket inden for to år. 35 fravænnede grise pr. årsso inden udgangen af 2014 er målet, og indtil nu ser Jeppe Haubjerg det som sandsynligt, at projektet lykkes.

- Vores delmål på 33 fravænnede grise pr. årsso inden udgangen af 2013 er nået, og vi er godt på vej mod de 35, fortæller han.

Det har krævet en stor indsats af alle, samt en klar styring. Jeppe Haubjerg vil på ingen måde tage æren for hele succesen, men han mener tværtimod, at det aldrig havde været muligt uden dygtige medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 80 procent af succensen, skyldes det hårde arbejde som medarbejder har gjort og fortsat gør, siger Jeppe Haubjerg og fortsætter:

- Min far og jeg ville aldrig kunne gøre dette selv.

På Haubjerg forsøger man at få medarbejderne motiveret bedst muligt. Det er vigtigt for Jeppe Haubjerg, at de ansatte trives og ikke bare ser det som fabriksarbejde. Da han kom med i produktionen, var der tre udenlandske medarbejdere ansat, hvilket i dag er blevet til en dansktalende udlænding og to danske medarbejdere.

- For mig er det vigtigt, at vi kan tale dansk sammen, så et krav for nye ansatte er, at de kan tale dansk, siger Jeppe Haubjerg.

Nu hvor målet i projektet er opnået, skal der sættes et nyt. Jeppe Haubjerg mener, det er vigtigt, at man ikke bare går i stå, da han derved er ræd for, at man mister motivationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal helt sikkert sættes gang i nogle nye mål, men lige nu kan jeg ikke sige hvilke, siger han og fastslår:

- Det skal også drøftes med medarbejderne, da det jo er dem, der går i det til dagligt. Måske har de gode ideer, vi skal lytte til.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyo, der udkommer den 3. oktober.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyo.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyo.dk eller på 7620 7970.