Som de første i landet kunne Djursland Landboforening have afholdt 1-dags kursus, som skal give landmanden den nødvendige R2-autorisation til bekæmpelse af rotter på egen ejendom, oplyser Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Nomus, som skulle stå for undervisningen, manglede blot en autorisation fra Miljøstyrelsen, førend kurset skulle afholdes onsdag den 28. november på landbocenteret i Følle. Men dette kan nu ikke lade sig gøre alligevel, fordi Miljøstyrelsen har valgt at sende rottebekendtgørelsen i høring.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Selve kurset og undervisningen er omfattet af bekendtgørelsen og er derfor udsat på ubestemt tid. Miljøstyrelsen kan ikke sige, hvornår den endelige godkendelse ligger klar, fortæller en ærgerlig Anne Birgitte Falkenberg Gravesen, som er koordinator ved Nomus.

Ifølge Djursland Landboforening har flere landmænd ellers ventet siden januar i år på, at Miljøstyrelsen ville offentliggøre en liste over kursusudbydere. Da der endelig kom nyt i sagen, var der hurtigt flere tilmeldinger til kurset, men de må nu vente endnu engang.

- Vi kan ikke lave undervisningsmaterialet færdigt, før vi modtager de endelige eksamensspørgsmål. Derfor kan der godt gå et stykke tid, før vi har mulighed for at afholde kursus, lyder det fra Anne Birgitte Falkenberg Gravesen

Djursland Landboforening har i samarbejde med Nomus forsigtigt sat en ny dato for afholdelse af kurset, nemlig den 6. februar 2019, men det er desværre stadig usikkert, om autorisationen til underviseren falder på plads inden.