Normalt sælges der fire til fem nye Krone-finsnittere på én sæson, men i sæson 2016, er der solgt hele ni nye Krone-finsnittere i Danmark. Brøns Maskinimport er den danske importør af de grønne og gule maskiner fra byen Spelle i det vestlige Tyskland. Den danske importør har til sæson 2016 oplevet en stigende interesse og investeringsvillighed fra de danske maskinstationer:

- Vi er rigtig stolte af, at vi skal levere så mange nye Krone-maskiner til sæson 2016, og det må ses i lyset af, at maskinstationerne har gode betingelser i øjeblikket - på trods af krisen, fortæller Dan Hamann, indehaver af Brøns Maskinimport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får nu et ordentligt værksted, samt et ordentligt varelager, og på den måde, kan vi meget bedre servicere vores kunder.

- Dan Hamann, Brønsmaskinimport

Han fremhæver blandt andet, at mange mælkeproducenter overlader markarbejdet til maskinstationerne, for at få den bedste pris og holde fokus i stalden, og flere steder er det også maskinstationerne, som passer marken, hvis det er kreditforeningen eller banken, der har styringen.

- Vi kan tydeligt mærke, at mange mælkeproducenter er ved at nå en størrelse, hvor man ikke kan holde fokus på stalden og marken på én gang. Derfor indgår mange et samarbejde med maskinstationen, som tager sig af marken. Det betyder også, at maskinstationen har større mulighed for at gå ud og investere i nyt og bedre grej, og det ses også tydeligt på de nye finsnittere, som alle skal leveres med udbyttemålere samt NIR-sensorer for tørstofmåling.

Ny model hitter

Otte af de ni nye finsnittere er fra den serie, som Krone præsenterede for tre år siden, og som Brøns Maskinimport kørte demonstration med i hele landet både i græs og majs.

- Den nye serie strækker sig fra BigX 480 til BigX 630 over fire modeller, og her har Krone virkelig ramt hovedet på sømmet, fortæller Claus Fey, produktchef i Kroneprodukter hos Brøns Maskinimport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er de to største modeller i serien, som vi har solgt i form af BigX 580 og BigX 630. De to maskiner passer godt ind på de danske maskinstationer rent motormæssigt, da de med 580 og 630 hestekræfter er som skabt til det danske marked, fortæller Claus Fey.

Han påpeger, at den nye finsnitter-serie skiller sig ud fra de øvrige ved at have en indføring, som blot er 630 millimeter bred.

- På den større serie er en 800 millimeter bred indføring monteret, og den store indføring kan godt være en stor opgave at holde fyldt hele tiden for de mindre motorer, så der passer den 650 millimeter brede indføring bedre.

Motorkraften leveres i de nye modeller af MTU (Mercedes), hvor alle motorer kører med SCR-teknologi, og dermed kræver AdBlue-tilsætning. Omvendt undgår motorerne at benytte EGR-systemet med recirkulering af udstødningsgasserne og et tilhørende dieselpartikelfilter.

Back-up og service

Brøns Maskinimport er i øjeblikket ved at flytte i nye lokaler sammen med den danske Amazone-importør og Brøns Maskinforretning. Grunden til flytningen er, at de eksisterende bygninger længe har været for små:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får nu et ordentligt værksted samt et ordentligt varelager, og på den måde, kan vi meget bedre servicere vores kunder, og have rigtig mange reservedele på hylderne i Brøns, fortæller Dan Hamann, mens han viser rundt på det nye lager, som inden længe rummer 40.000 varenumre.

Selve lageret er 2.000 kvadratmeter i grundplan, og foruden det store lager, så er der også bygget 2.000 kvadratmeter klargøringsværksted.

- Dermed er vi klar til at servicere vores kunder endnu bedre i fremtiden.

Dan Hamann fortæller også, at finsnitterne er solgt fra tre forhandlere i Jylland, som primært vil foretage serviceringen af maskinerne.

- Dog er vi flere specialister i Brøns, som altid står klar med support og back-up til vores forhandlere, så de ikke står alene, når en udfordring dukker op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra fabrikken i Spelle til Brøns er der blot 500 kilometer, og derfor er der ikke langt til dele, som ikke er på lageret i Brøns:

- Der går seks timer fra en del er bestilt, til den ligger hos os i Brøns, fortæller Dan Hamann, og understreger dermed den hurtige respons der er fra Krone i Tyskland.

For at slå to streger under service, så har den danske importør en ekstra finsnitter stående i Brøns:

- Hvis en finsnitter pludselig skulle bryde helt sammen, så har vi en Big X 700 finsnitter stående i Brøns, som vi kan rykke afsted med, fortæller Claus Fey.

Nye pressemål

Foruden selvkørende finsnittere, så skal Brøns også levere tre selvkørende skårlæggere til maskinstationer i den kommende sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er også ret spændte på at se udviklingen inden for pressere, fortæller Claus Fey, som hentyder til ti nye Krone bigballepresser, som skal leveres til sæson 2016:

- Otte ud af de ti pressere skal levers i ballemålet 120 x 90 centimeter, som flere varmeværker nu har åbnet for. De sidste to presserne leveres med målene 120 x 120 centimeter.

- I stedet for at lave ballerne i 120 x 120 centimeter kan der være nogle flere baller på en lastbil med 120 x 90 målene - og faktisk også flere kg halm pr. læs.

Én af de nye pressere, som snart skal leveres, er modellen Big Pack 1290 HDP II, som med otte bindeapparater har større kapacitet end den tidligere model, Big Pack 1290 HDP. Ifølge Krone kan der også presses 10 procent mere i hver balle.

- Der er den anden presser af denne type, som nu sælges i Danmark, fortæller Claus Fey, som kan oplyse, at der allerede kører én på Fyn, og den nye presser kommer til at køre på Djursland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor græsdemonstration

Både finsnittere, pressere, skårlæggere, river og vendere samt snittervogne vil til sommer blive vist på en stor græsdemonstration, som Krone-forhandleren Brdr. Holst Sørensen afholder nær Ribe.

- Her vil der være flere spændende Krone-maskiner at se i aktion, fortæller Claus Fey.