Det afrikanske kontinent står overfor en rejse, som bliver helt ekstremt spændende.

Faktisk så spændende, at udenrigsminister Kristian Jensen hælder til at kalde det en revolution. Men det kræver, at Vesten gør en indsats og investerer rigtigt i Afrika. Det afrikanske landbrug, rummer et uhørt stort potentiale. Det var udenrigsminister Kristian Jensens budskab til deltagerne på Feed the Future-konferencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er virkelig nogle muligheder i Afrika. Jeg tør godt sige, at Afrika de næste 50 år bliver, hvad Asien har været de sidste 50 år, siger Kristian Jensen.

Udenrigsministeren fremhæver områder som erhvervsudvikling, iværksætteri og nytænkning, som områder hvor der skal gøres en stor indsats, hvis det afrikanske kontinent skal lykkes med at blive fremtidens vækstområde.

Kristian Jensen understreger dog, at der også er en risiko forbundet med arbejdet med Afrika. Og selvom det er et mål i sig selv at udvikle Afrika, så det store kontinent kan stå på egne ben, så er det også en god idé for Danmark og resten af Europa.

- Hvis vi håndterer det rigtigt, er der er en kæmpemæssig mulighed for at få Afrika til at blomstre. Hvis vi håndterer det forkert, er der en stor mulighed for, at de 600 millioner unge mennesker forlader Afrika og vandrer op til os. Så lad os nu gøre det ordentligt første gang, siger Kristian Jensen

En af de ting, Kristian Jensen og Udenrigsministeriet arbejder med, er klimainvesteringsfonden. Her finansierer staten et vist beløb og de danske pensionskasser investerer et andet. Og de penge kommer så ud at arbejde i områder, hvor dansk teknologi og knowhow kan være med til at gøre en forskel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan love for, at det er noget der virker. Både for de danske virksomheder og i de områder, vi kommer ud, siger Kristian Jensen.

Udenrigsministeren havde også tre gode råd med i sit oplæg. Råd til, hvordan man bør agere, hvis man har en interesse i at udvikle sin forretning i Afrika.

- Kend jeres marked. Lokale forhold er afgørende i de områder, man kommer ud. Hav en plan. Og vær stædige. Brug udenrigsministeriets tilbud og deres medarbejdere. Vi har folk der sidder derude, som har viden og kan komme med den tyngde der er, når den kongelige danske ambassade banker på døren, siger Kristian Jensen.