Gæsterne til He-Va Days 2018 ankom i løbet af søndagen og indledte mandagen på Mors med produktgennemgang, før de kørte på fabriksbesøg i Ørting. Efterfølgende var der maskindemonstration i marken før dagen slutter af med fabriksbesøg i Nykøbing.

- Vi har 46 udenlandske gæster, der kommer fra en lang række europæiske lande samt fra Kina og Zimbabwe. De besøgende er importører og samarbejdspartnere, og sammen med Agromek har vi lavet et program, hvor besøget på Agromk kombineres med dagen her på Mors, siger Allan Overgaard, Area Sales Manager hos He-Va.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vækst i eksporten

He-Va eksporterer over 90 procent af produktionen, og den danske virksomhed er lige nu repræsenteret på 42 markeder. Frankrig er største aftager af maskinerne fra den danske virksomhed, og tromlerne er fortsat hovedproduktet. Men ifølge Allan Overgaard oplever He-Va stor efterspørgsel på grubbere fra Sub-Tiller-serien. Redskaberne anvendes til løsning af jorden, og i mange lande anvendes Sub-Tiller også til etablering af vinterraps.

Efterspørgslen fra specielt eksportmarkederne har betydet, at He-Va netop har afsluttet byggeriet af en ny produktionshal på 1.200 kvadratmeter i Nykøbing.

- Emnerne bliver til stadighed større og det kræver plads. Samtidig med satses der på øget automatisering og på robotter. Det kræver plads, og derfor er der også planer for udvidelsen af fabrikken i Ørting, hvor der også etableres et nyt anlæg til overfladebehandling, siger Villy Christiansen, administrerende dirktør og medejer af He-Va.

Debut til ny harve

Sidst på formiddagen var de udenlandske gæste vidende til en verdenspremiere, da de som de første så den nye Disc-Roller XL Contour i aktion. Harven får officiel premiere på Agromek.

Diskene på den nye Disc-Roller XL Contour har en diameter på 610 millimeter, hvilket er 100 millimeter større end på Disc-Rolle Contour.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De markant større diske betyder, at vi med den nye XL-version kan går mere end 20 centimeter i jorden. De store tallerkner giver samtidig mulighed for at nedmulde kraftige efterafgrøder og lange majsstængler, siger Henrik Tuxen, salgsansvarlig for det danske marked.

Disc-Roller XL Contour bygger videre på DSD-systemet, hvor aggressiviteten på diskene automatisk øges, efterhånden som de sættes dybere i jorden.

For at få plads til de større diske og det forøgede materialeflow i harven, er såvel afstanden imellem de to rækker diske og frihøjden i harven forøget.

- Hele rammen er nydesignet, og på XL-versionen er hjulene rykket frem foran pakvalsen. Vi demonstrerer i dag harven med en Twin-valse, hvor ringene har en diameter på 710 millimeter. Den dobbelte valse giver en rigtig god pakning af jorden, og samtidig bærer den godt oppe på løst jord, og giver harven en meget stabil gang, siger Henrik Tuxen og tilføjer:

- Ved at rykke hjulene frem foran den centrale del af pakvalsen, får vi en manøvredygtig harve, og opdelingen af pakvalsen gør, at harven let tilpasser sig markens konturer..

Artiklen fortsætter efter annoncen

He-Va Disc-Roller XL Contour leveres i arbejdsbredder på 2,50 - 7,50 meter og kan som forredskab monteres med enten Spring-Board eller Top-Cutter.