Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Friland klar med nyt økokoncept

Af Maskinbladet - 12. feb. 2016 KL. 12:06

Friland lancerer et nyt koncept, der sætter fokus på dyrevelfærd.

Forbrugernes appetit på økologiske fødevarer har aldrig været større. Samtidig vægter en større og større andel af befolkningen dyrevelfærd højt, når de skal købe kød. Derfor forbereder Danish Crowns datterselskab Friland nu et nyt økokoncept for oksekød, der lever op til de nyeste krav om dyrevelfærd fra Dyrenes Beskyttelse.

- Friland har et klart mål om at udvide og udvikle udbuddet af økologiske produkter. Derfor er det helt naturligt for os at føje denne ekstra dimension af dyrevelfærd til den del af vores oksekød, som lever op til de krav, Dyrenes Beskyttelse har opstillet for malkekøer, siger Henrik Biilmann, administrerende direktør i Friland.

citat startcitat start

Vi har en stærk tro på, at der er et marked for oksekød, som lever op til de nye krav

- Henrik Biilmann, administrerende direktør i Friland.

citat slutcitat slut

Frilands opbakning til Dyrenes Beskyttelses nye koncept glæder organisationens direktør Britta Riis.

- Det giver forbrugerne mulighed for at vælge oksekød med høj dyrevelfærd. Vi forventer, at Frilands positive tiltag får den konsekvens, at endnu flere producenter vælger at være med under mærket "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse", siger Britta Riis.

Det nye koncept omfatter den del af oksekødet, som kommer fra økologisk malkekvæg.

Dyrenes Beskyttelse har for nylig offentliggjort sit krav til en ny mærkeordning for malkekvæg. Kravene gælder blandt andet pladsforholdene i staldene, forholdene for syge dyr, udvidet dokumentation og egenkontrol samt et årligt kontrolbesøg fra Dyrenes Beskyttelse.

- Vi har en stærk tro på, at der er et marked for oksekød, som lever op til de nye krav, men vi er endnu ikke så langt, at vi har konkrete aftaler på plads med detailhandelen. Vi er dog ikke i tvivl om, at der blandt forbrugerne findes en større gruppe, som gerne vil betale den merpris, der er nødvendig for at gøre konceptet økonomisk bæredygtigt hos de landmænd, som investerer både tid og penge i at efterleve de ekstra krav til dyrevelfærden, siger Henrik Biilmann.

I løbet af de kommende måneder skal det afklares, hvor stor en andel af Frilands leverandører der vil være i stand til at opfylde de ekstra krav. Arbejdet vil ske i tæt dialog med Dyrenes Beskyttelse, som i mange år har været en nær samarbejdspartner for Friland.

- Vi vil gerne være med til at sikre mælkeproducenterne den ekstra økonomi, der er nødvendig for at leve op til det regelsæt, Dyrenes Beskyttelse har opstillet for malkekøer. Derfor kan vi allerede nu love leverandørerne minimum en krone ekstra pr. kilo leveret kød, der lever op til kravene, siger Henrik Biilmann. - Det er særligt positivt, at Friland vælger at støtte de økologiske mælkeproducenter økonomisk med ekstra tillæg, så landmændene får betaling for den ekstra indsats, de gør for dyrevelfærden, siger Britta Riis.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame