Går det landbruget godt, får landdistrikterne også et løft.

Det er tankegangen bag de landbrugsinitiativer, som regeringen i dag har løftet lidt af sløret for i forbindelse med præsentationen af 'Vækst og udvikling i hele Danmark', der skal skabe et Danmark i balance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færre randzoner, mere gødning på markerne, smidigere miljøgodkendelser til husdyrbrug og en kommende vækstplan for hav- og dambrug er blandt de initiativer, der skal løfte landbruget og fiskerierhvervet og dermed også landdistrikterne.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen vil senere præsentere den endelige række af lempelser og initiativer til fordel for landbruget, der udgør den kommende fødevare- og landbrugspakke.

- Regeringen ønsker at give landbruget og fødevaresektoren mulighed for at vokse, eksportere og skabe flere arbejdspladser, da det særligt vil skabe fremgang uden for de store byer. Den danske fødevareklynge er en vigtig vækstmotor i de dele af Danmark, som er mest udfordret i forhold til en positiv udvikling af vækst og arbejdspladser regionalt, siger Eva Kjer Hansen.

Regeringen har på finansloven konkret afsat 300 millioner kroner til gennemførelse af den kommende fødevare- og landbrugspakke. Dertil kommer 1,1 milliarder kroner på finansloven til miljøtiltag, der skal skabe balance, så der bliver værnet om miljøet samtidig med, at landbruget får mulighed for at arbejde sig ud af krisen.