Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Etabler nicheproduktion for små penge

Af Helge Plougmann Nielsen - 10. jul. 2018 KL. 08:17

  • ww298944_1
  • ww298944_2
  • ww298944_3

Efter i en årrække at have rejst verden tyndt som repræsentant for en stor dansk maskinproducent, har Tommy Overby etableret egen virksomhed, der satser på enkle og billige løsninger til nicheproduktion.

Tommy Overby etablerede i foråret Overby Export Consulting, der tilbyder danske virksomheder konsulentbistand til at komme ind på udenlandske markeder. På rejser og messer i udlandet har Tommy Overby ofte mødt produkter, der kunne være interessante for danske landmænd. Derfor er Overby Export Consulting nu også blevet importvirksomhed, og på Landsskuet viste Tommy Overby en del af de produkter, som virksomheden importerer.

- Vi går bevidst efter produkter, hvor landmanden let og billigt kan komme i gang med en ny produktion. Fra Australien importerer vi Chicken Carevan, der er et mobilt hønsehus. Mindste model er designet til 30 høns, mens den største model har plads til 450 høns. Alle huse er med redekasser og computerstyret åbning og lukning af både redekasser og selve hønsehuset, forklarer Tommy Overby, og tilføjer:

citat startcitat start

Vi går bevidst efter produkter, hvor landmanden let og billigt kan komme i gang med en ny produktion.

Tommy Overby - Overby Export Consulting

citat slutcitat slut

- Med huset kan man forholdsvist billigt komme i gang med en specialproduktion, og det er let at udvide med flere huse, efterhånden som efterspørgslen stiger.

Mobile malkestalde

Tommy Overby tilbyder også en bred vifte af hegn og udstyr til kreaturer, geder og får. På Landsskuet præsenterede han også en mobil malkestald med plads til to køer.

Malkestalden sælges inklusive trailer med dieselgenerator, vakuumpumpe, vandvarmer, mælkepumpe og en tank til mælk.

- Hele molevitten inklusive trailer koster 65.000 kroner, og boksen med plads til to køer har en kapacitet på cirka 25 køer. Vi leverer også større transportable løsninger, og hele ideen er, at det skal være billigt og let at starte en nicheproduktion. Den transportable malkestald kan også anvendes af traditionelle landmænd, der i en perioden får behov for at malke et mindre antal køer på en lokalitet uden elektricitet og malkeudstyr, siger Tommy Overby.

Strip-Till med rækkefræser

Fra den schweiziske maskinproducent, Baertschi, importerer Tommy Overby rækkefræseren, Oekosem, der er designet til etablering af eksempelvis majs direkte efter kløvergræs. Majsen etableres i striber af sort jord, der bearbejdes ved at jorden først løsnes af en grubetand og dernæst fræses i cirka 20 centimeter brede striber. Tanden kan løsne jordede i 25 centimeters dybde, og fræseren arbejder i 7-15 centimeter, Jorden imellem rækkerne efterlads uberørt.

Fræseren kan leveres med op til otte rækker og med en rækkeafstand på 37,5, 50, 70 og 75 centimeter.

- Ud over majs og roer kan rækkefræseren også anvendes til etablering af vinterraps. Når den anvendes til det, monteres den med en såmaskine der sår to rækker raps i hvert bed. I et konventionelt system kan fræseren kombineres med en sprøjte eller tank til gødning i traktorens frontlift. Ud over at spare tid og energi til jordbearbejdning, minimerer fræseren også risikoen for skadelig jorderosion, siger Benny Müller, leder af Baertschi i Tyskland.

- Med fræseren henvender vi os til økologen, der vil etablere majs direkte i kløvergræsmarken, og til den konventionelle mælkeproducent der gerne selv vil så majsen, og måske har en mindre såmaskine der kan bygges på fræseren, siger Tommey Overby.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame