Der blev talt med store ord, da formand Flemming Fuglede Jørgensen bød velkommen til godt 350 gæster ved stormøde i Bæredygtigt Landbrug, der blev afholdt på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.

- Ulovlige regler har kostet os milliarder af kroner - penge vi kunne have brugt til at videreudvikle erhvervet og konsolidere vore bedrifter. Penge vore konkurrenter i udlandet har, for de har fået lov til at beholde dem. Udviklingen er nu så fatal, at en hurtig indsats er nødvendig. Vi vil fremadrettet arbejde benhårdt på at være med til at redde flest mulig landbrug, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dødsspiral

Formanden understregede, at det er en meget alvorlig udvikling, der er i gang.

- Hvis ikke samfundet ændrer retning i den dødsspiral, vi kører i i øjeblikket, vil landbrugsproduktionen blive halveret i løbet af de næste tre år. Det kan hverken samfundet, erhvervet eller landmanden være tjent med. Det er barskt at stå her og tale om en dødsspiral, men situationen er så alvorlig, og der skal handling til, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

Sandhedens time

Bæredygtigt Landbrug har døbt stormødet "Sandhedens Time", og formålet med mødet er at gøre status over de første fem års arbejde i foreningens arbejde. I Flemming Fuglede Jørgensens tale blev der ikke lagt skjul på, at man i foreningen glæder sig over, at regeringsmagten skiftede ved sidste valg.

- Vi er allerede inde i konstruktive samtaler med vores Fødevareminister - en minister, der ved, der skal handlig til meget snart, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.