Lyt til artiklen:

A-One udvider og går i kvægstaldene med tilskudsfoder

00:00
Hastighed: ???x
01:39

I landets grisestalde er A-One et velkendt navn med deres tilskuds- og fravænningsfoder til grise. Men nu er tiden kommet til at indtage endnu en stald, og derfor har firmaet valgt også at forhandle irske Devenish´s tilskudsfoder til kvæg. Det fortæller Flemming Jensen, der er ansvarlig for kvæg-produkterne.

- Vi har til at starte med taget tre produkter med til kvæg. De er ikke i sig selv nye, da Devenish har kørt med dem i mange år, fortæller Flemming Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første af de tre produkter er efterkælvnings-tilskuddet Gocow, som skal få koen godt op igen.

- Det hjælper med at holde væskebalancen i koen og sørger for, at koen kan mobilisere det calcium, den skal bruge, så den ikke får kælvningsfeber og mastitis, siger han og tilføjer, at smagen i produktet bestemt ikke lægger en dæmper på koens lyst til at drikke det.

Nummer to på det nye menukort til kvæg er magnesiumproduktet Mag12, som er højopløseligt med en opløselighed på 99 procent.

- Det gør, at man kan tildele i en mindre mængde, fordi opløseligheden er på 99 procent fremfor typisk mellem 40 og 50 procent. Det giver en besparelse på mængden, og koen skal ikke have så meget magnesium, som kan give tynd afføring, forklarer Flemming Jensen.

Nederst på menukortet findes desuden tilskuddet Soychlor, som forsure vommens Ph-værdi, men meget mere kan Flemming Jensen endnu ikke sige, idet produktet endnu ikke er kommet hjem til lager.