Lyt til artiklen:

Snestorm har kostet slagtninger

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Indtransporten til Danish Crowns slagterier har ligesom al anden transport været udfordret af snestormen, der især har hærget over Nord- og Østjylland. Det har onsdag betydet tabt kapacitet på slagterierne trods en stor indsats for at få grisene frem, det meddeler slagteriet.

- Chaufførerne i lastbilerne og medarbejderne i Centralplanlægningen har gjort en kæmpe indsats under meget svære forhold for at få grisene frem. Det har blandt andet betydet, at vi har flyttet al den kapacitet, vi kan, længere sydpå, så vi undgår de allermest ramte områder, men det har været umuligt at undgå påvirkningen fra vejret, som har kostet slagtninger, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Ejerservice.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er lagt planer for indtransporten til slagterierne torsdag, men de lastbiler, som stadig befinder sig i Nord- og Østjylland, vil ikke kunne køre fra morgenstunden, og derfor vil det igen torsdag være en kamp for at få slagtekapaciteten udnyttet.

- Vi tager så mange grise som muligt i de områder, vi kan køre i, og justerer så fabrikkernes kapacitet udnyttes bedst muligt. Det betyder også, at vi får brug for ejernes fleksibilitet i forhold til udlevering af grise med kortere varsel. Det har flere af vores ejere allerede udvist onsdag, og det hjælper planlægningen meget, siger Nicolaj Nørgaard.

Fredagens program for slagtning, inklusive SMS'er omkring afhentning, som normalvis sendes ud onsdag eftermiddag, vil derfor først blive udsendt torsdag formiddag. For at indhente nogle af de tabte slagtninger vil der blive arbejdet over på slagterierne i den kommende periode.

- Vi har planlagt overarbejde allerede, hvor Blans tager tre timers overarbejde de kommende to fredage, og vi arbejder på at etablere lørdagsslagtning første gang den 13. januar og flere gange i løbet af januar, siger Nicolaj Nørgaard.

Indtransporten af søer til slagteriet i Skærbæk er også påvirket, men i mindre omfang. Her er det også primært Nord- og Østjylland, der er udfordret.