En række af hans nuværende og forhenværende ministre har stået på den talerstol: Eva Kjer Hansen, Søren Gade og naturligvis Traktor-Troels Lund Poulsen. Nu synes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), det er på tide, at chefen selv står for åbningen af Ferguson-dagene på Verdens største samling af den lille grå, der senere blev til den lille røde, skriver Ferguson Museum i en pressemeddelelse.

Ferguson-dagene er en tradition på Danmarks Ferguson Museum i Stourup mellem Horsens og Juelsminde og holdes i år 25. og 26. maj. Lars Løkke Rasmussen går på talerstolen lørdag den 25. maj kl. 10, og Henrik Nielsen, indehaver af museet, glæder sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan da ikke være andet end stolt over, at han vælger at bruge tid på Danmarks Ferguson Museum og dets gæster sådan en lørdag midt i valgkampen, siger Henrik Nielsen, der byder på adskillige traditioner og flere specialiteter på årets Ferguson Dage.

- En af traditionerne er, at den lille grå og de andre traktorer skal vise, hvad de kan og blev bygget til. Traktorerne skal ses i arbejde på markerne ved museet, understreger Henrik Nielsen.

Blandt traditionerne er også udstilling af traktorer, mejetærskere, redskaber, dampmaskiner, damptromler samt de mange klassikere, som gæsterne selv kommer kørende i eller på, ikke kun fra hele Danmark, men også fra Holland, Tyskland, Norge og Sverige.

Årets særlige tema er specialfremstillede traktorer af den lidt mere kuriøse slags, f.eks. grå Ferguson-traktorer opbygget som knækstyrede og traktorer med V8-motorer, som blev tilbudt som ombygningssæt i den grå Fergusons storhedstid. Et andet tema er udstilling af forskellige små modeller, der i tidens løb er fremstillet af specielt Ferguson, men også af andre traktorer.

Ferguson Dage kan opleves 25. og 26. maj kl. 9.00-17.00.