Tilmeldingen af dyr til Kimbrerskuet den 2. og 3. oktober er nu afsluttet.

- Det er med stolthed og glæde, vi kan konstatere, at der generelt er en fantastisk stor opbakning til skuet. Vi er klar over, at især mælkeproducenterne lige nu er udfordret mere end nogensinde. Derfor har vi også fuld forståelse og respekt for, at nogle vælger udstilling på dyrskuer fra, siger arrangørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De er derfor meget glade for, at mange stadig har lyst og mulighed for at rykke en dag ud af kalenderen og tilbringe den i konkurrence og socialt samvær med kolleger og samtidig være med til at markedsføre dansk landbrug overfor forbrugerne.

Antallet af malkekvæg er steget fra 86 til 90 dyr i forhold til sidste år. Alle fire malkekvægsracer vil være repræsenteret på skuet, men det er Dansk Holstein og Dansk Rødbroget Holstein, som er stærkest repræsenteret.

Som noget nyt vil der i år være pengepræmier til de bedste dyr på tværs af racer indenfor de forskellige dyrearter. Hos malkekvæg udpeges eksempelvis "Miss Himmerland" med en pengepræmie på 3.000 kroner.

For kødkvægs vedkommende vil der være 11 racer repræsenteret, og der er en samlet fremgang på cirka 25 procent fra 111 dyr sidste år til 145 dyr i år.

Hos fårene kan arrangørerne konstatere en tilbagegang i tilmeldinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette skyldes, at flere udstillere desværre er forhindret i at deltage i år: Men de har lovet at vende stærkt tilbage næste år, siger arrangørerne.

For det hesteinteresserede publikum vil der også være lidt at se på med 60 tilmeldte heste fordelt på 15 racer.