Umiddelbart ligner Kverneland´s Exacta TL GEOspread, som blev præsenteret for det danske publikum på Agromek 2012, måske enhver anden liftophængt gødningsspreder, men den nye spreder tilbydes med en række egenskaber, som egner perfekt sig til det præcisions-bevidste landbrug.

GEOspread adskiller sig ved at være den eneste tallerkenspreder på markedet med sektionsinddeling på ned til to meter pr. sektion. Ifølge producenten sker det oven i købet uden at gå på kompromis med spredebilledet, da både spredebillede, spredemængde og spredebredde tilpasses uafhængigt fra side til side. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Agritechnica 2013 i Hannover bliver en ny applikation, AutosetApp, til sprederen lanceret. Forleden fik pressen et smugkig ved Kverneland´s fabrik i Soest.

- Det er en af de nyheder, som vi umiddelbart mener, godt kan få et stort publikum i Danmark, siger salgsdirektør hos Kverneland Group Danmark, Jesper Møller Nielsen.

Automatisk indstilling

Systemet, som nu tilbydes til Kverneland´s bestseller inden for gødningsspredere, Exacta TL, samt GEOspread, har det meget sigende navn AutosetApp. Med AutosetApp indstilles gødningssprederen automatisk ud fra online spredetabellen, som er tilgængelig med Kverneland´s ISOBUS terminal, IsoMatch Tellus. Man finder simpelthen den rette indstilling i forhold til gødningen, og trykker på en knap, så overføres de anbefalede indstillinger fra spredetabellen, og sprederen indstilles - uden at kabinen forlades eller med risiko for at lave fejl.

AutosetApp vil være en fast del af IsoMatch Tellus teminalen, og kunder som allerede har en IsoMatch Tellus kan få den opdateret, så de også kan udnytte denne mulighed.

Nyheden spås store medaljechancer på Agritechnica 2013 til november, blandt andet fordi man som bruger derved kontinuerligt har alle de nyeste spredetabeller tilgængelig direkte fra fabrikkens testhal, samt for den enkle måde at indstille sprederen på.