Axzon A/S, der er koncernselskab for selskaberne Poldanor, Danosha, Primefood og Sevel Slagteri, fik i 2012 et oveskud før skat på 255 millioner kroner ud af en omsætning på 1,2 milliarder kroner.

Det imponerende resultat har det Herningbaserede selskab ifølge sin årsberetning opnået trods den økonomiske depression.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Trods en vedvarende og massiv depression i økonomien, ikke mindst i Europa, har vi igen i 2012 været i stand til at levere et meget tilfredsstillende økonomisk resultat, der ligger et pænt stykke over det budgetterede, hedder det i ledelsesberetningen.

Og også i 2013 ser det ud til, at Axzon kan fortsætte den positive kurs.

- Der er derfor ingen tvivl om at Axzon i 2013 vil fortsætte sin positive vækst, både på basis af de gode solide kræfter der ligger i virksomhederne i dag, men også ved hjælp af nye kræfter, både organisatorisk og økonomisk, hvor det solide værdigrundlag og den økonomiske stabilitet fastholdes, til gavn for både medarbejdere og aktionærer, skriver ledelsen i årsberetningen.

Iforbindelse med offentliggørelsen af det flotte 2012-resultat, fortæller selskabet, at Verdensbanken nu overvejer at gå ind i selskabet med en investering på 400 millioner kroner.

Axzon tager Verdensbanken med i selskabet for at sætte yderligere fart på investeringerne, og direktør Tom Axelgaard siger til Danmarks Radio, at det sker for at gøre selskabet lækkert til en børsnotering i løbet af få år. Det er planen at invester cirka 2,2 milliarder kroner over de næste tre-fire år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årligt producerer Axzon på nuværende tidspunkt 650.000 svin, dyrker 23.000 hektar, sælger 40.000 ton forædlede kødprodukter samt producerer 60.000.000 kWh elektricitet fra biogas.

Læs Axzons årsberetning her: http://www.axzon.eu/images/axzon-group-report-2012-dk.pdf