Space, en af de store landbrugsudstillinger i Europa, som afholdes hvert andet år i den franske by Rennes, havde 25 års jubilæum i år.

Udstillingen foregår både inden- og udendørs. I år fandt den sted fire dage midt i september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der deltog 1.300 udstillere. Hvoraf de 380 var fra udlandet. Der var næsten 109.000 besøgende. Det var en stigning på 1,5 procent i forhold til 2010. Over 10.000 af de besøgende kom fra udlandet. Det var en stigning på otte procent i forhold til året før.

VengSystem deltog for første gang på Space og havde anmeldt deres Intelligente Overdækning, der allerede i 2009 fik Agromekprisen for denne løsning. Flere hundrede nyheder var tilmeldt Space, der først evalueres af en faglig komité og opdeles i en eller to stjerner eller et afslag. Derefter vurderes nyheder med to stjerner af en gruppe landmænd, der kan tildele tre stjerner, hvis de vurderer, at nyheden har en stor værdi for dem. Kun nyheder med tre stjerner har opnået den fornemste pris "Coep de Coeur" på Space.

Det opnåede VengSystem med deres Intelligente Overdækning.

Lovende franske resultater

Den Intelligente Overdækning er et system, der er udviklet til at spare på varmeforbruget i fravænningsstalde.

Temperaturen i overdækningen styres efter grisenes døgnrytme. En infrarød temperatursensor, der placeres under overdækningen, styrer hvor meget overdækningen skal hæves eller sænkes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har siden februar kørt i to stalde i Frankrig, og de foreløbige tal viser en energibesparelse på op til 98 procent ifølge de franske energiselskabers målinger. Landmændene oplever ingen nedgang i produktiviteten, tværtimod, oplyser firmaet.

Da fravænningsstaldene udgør hovedparten af svineproducenternes varmeforbrug, vil dette system blive et væsentligt bidrag til Frankrigs ambitioner om at blive et mere grønt samfund, og der arbejdes fra organisationerne på, at produktet bliver tilskudsberettiget, oplyser firmaet ligeledes.

VengSystem A/S blev en af de syv modtagere af den 3. stjerne for den Intelligente Overdækning.

Læs mere om udstillingen i Space på side ??? her i svinetillæget i Maskinbladet og i november-udgaven af Hyologisk.