MASKINBLADET, MONHEIM

I forbindelse med fremlæggelsen af halvårsresultatet for Bayer CropScience offentliggjorde koncernen i dag, at den vil udfase såkaldte WHO klasse 1 formuleringer inden udgangen af 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed speeder Bayer CropSciense op for den løbende optimering af produktporteføljen, og ifølge koncernens topchef, Sandra E. Peterson, sker det i et koordineret samarbejde med kunder og lokale myndigheder over hele verden.

Samtidig vil det kemiske indhold i produkterne blive erstattet af mere moderne, målrettede og miljøvenlige formuleringer.

- Vores erstatning af WHO klasse 1-formuleringer er helt i tråd med vores engagement i bæredygtigt landbrug og global fødevaresikkerhed, sagde Sandra E. Peterson, da hun offentliggjorde beslutningen.

Udfasningen rammer alle WHO klasse 1-midler, det vil sige både bladmidler, jordmidler og midler til behandling af udsæd.

Ifølge Sandra E. Peterson omfatter de berørte formuleringer i alt 95 ingredienser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de berørte formuleringer er produkter med endosulfan. Bauer CropScience nævner også et produkt som Temik, som forventes udfaset allerede inden udgangen af indeværende år. Det samme gælder Tamaron.