De fleste af Fjordbank Mors’ 73.000 kunder kommer ikke til at blive berørt af, at deres bank er gået konkurs og bliver nu opslugt af statens finansielle skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle bankens kunder, der har haft under 100.000 euro (745.820 kroner) på kontoen, kan få pengene tilbage, efter banken har indgået en aftale om afvikling efter Bankpakke 3.

Til gengæld bliver indestående beløb på over 745.820 kroner ikke dækket, medmindre der er tale om "visse særlige indlån" oplyser Fjordbank Mors på sin hjemmeside. Ifølge Økonomi- og Erhvervsministeriet drejer det sig om blandt andet pensionsopsparinger og børneopsparinger.

En kedelig situation

- Det er en kedelig situation, som Fjordbank Mors er havnet i. Men i den situation er det godt, at vi har fået vedtaget Bankpakke 3, så vi på en ordentlig måde kan tage hånd om banken og dens kunder, siger Økonomi- og Erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), der er ked af, at bankens storkunder mister deres penge:

- Jeg synes det er ærgerligt, at sektoren - efter at have kigget lidt nærmere i bankens bøger - alligevel ikke har fundet det muligt ekstraordinært at finde en sektorløsning, der ville dække de indskydere og ejere af seniorgæld, som ikke dækkes af Garantifonden for Indskydere og Investorer eller af den individuelle statsgaranti.