- I denne uge er korn steget med 7-10 kroner pr. 100 kg, og markedet er meget uroligt, fortæller Carsten Lauridsen, forretningsfører i Vestjyllands Andel, der melder om en hvedepris på cirka 130 kroner.

Det er anden gang, beslutninger fra Rusland griber voldsomt ind i prisdannelsen på korn. Efter en meget dårlig høst udstedte den russiske regering forbud mod eksport af korn, hvilket straks medførte uro og dermed stigende priser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu melder Rusland ud, at man vil importere op til fem millioner ton korn, og dette sammen med meldinger om vanskelige høstforhold i Australien og en høj dollarkurs har sendt kornprisen yderligere i vejret.

- Kornprisstigningerne siden 1. juli har betydet, at svinefoderpriserne er steget 40 kroner pr. 100 kg. Det skyldes dog ikke kun kornprisen – også soja- og proteinpriserne er steget. Og udsigter til prisfald tror jeg ikke bliver aktuelle, før tidligst når vi får forventningerne til ny høst om tre til fire måneder. Markedet er utrolig nervøst i øjeblikket, siger Carsten Lauridsen, Vestjyllands Andel.