Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

2.700 marker skal tilrettes nye regler om plejegræs

Af MAN - 19. dec. 2018 KL. 11:00

Fra 2019 skal indtegning og tilsag stemme overens på pleje af græs- og naturarealer.

Har du tilsagn til plejegræs, skal du være opmærksom på, at fra 2019 skal indtegningen af arealerne stemme overens med tilsagnet for at overholde EU's regler. Cirka 2.700 marker skal tilrettes de nye regler. Samtidig indfører vi 10 procent fleksibilitet. De nye tiltag forventes at give hurtigere udbetalinger og færre fejl ved kontrollen, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddeleelse.

Hvis du har et tilsagn om pleje af græs- og naturarealer, har du indtil nu kunnet indtegne dine marker med det såkaldte luft i tilsagnet. Det vil sige, at du kunne tegne for eksempel 10,00 hektar og så kun søge tilsagn og udbetaling til 9,00 hektar i Fællesskemaet.

Det er et EU-krav, at tilsagn indgået fra 2015 og frem overholder reglerne for præcis indtegning. Det betyder, at det areal, der bliver indtegnet i IMK, skal svare 1:1 til det registrerede tilsagnsareal. Reglerne gælder allerede for eksempel økologisk arealtilskud, og fra 2019 gælder reglerne om 1:1-indtegning også for de tilsagn til pleje af græs- og naturarealer, der er indgået i 2015 eller senere, tilsagnstype 66 og 67.

Fleksibilitet i ordningen

Til gengæld indfører Landbrugsstyrelsen 10 procent fleksibilitet i ordningen pleje af græs- og naturarealer, hvor op til 10 procent af arealet i tilsagnet må bestå af områder under 500 kvadratmeter, som ikke plejes med afgræsning eller slæt.

Landbrugsstyrelsen forventer, at de nye regler vil øge automatiseringsgraden af sagsbehandlingen i styrelsen og dermed medføre hurtigere udbetalinger. De nye regler vil derudover medvirke til at reducere antallet af fejl ved kontrollen. I første omgang medfører de nye regler dog en ekstra konverteringsopgave på en mindre del af arealerne, skriver Landbrugsstyrelsen.

I alt er det ca. 2.700 marker fordelt på ca. 1.500 tilsagn, hvor indtegninger af tilsagn skal tilrettes. Konverteringen sker i et særligt konverteringsskema, hvor du skal tilrette dine tilsagnsindtegninger, så luft i tilsagnet fjernes.

De marker, man skal tilrette, er fortrykt i konverteringsskemaet, ligesom man også kan se markerne i IMK. Skemaet vil vise forskellen mellem det geografiske areal og det registrerede tilsagnsareal. Man skal tilrette markerne i IMK, så indtegningen passer præcist til det registrerede areal. Dette gør du ved at tegne ikke-støtteberettigede områder ud af marken.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame