Hans Bjerregaard blev ansat som fejedreng d. 15. juni 1965, kun 14 år. gammel. Han blev født på en gård lige uden for Ribe, men landmand ville han ikke være.

Sådan lyder orderne fra maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe, som onsdag den 28. februar 2018 siger farvel til den nu 66 årige Hans Bjerregaard, som desuden fylder 67 den 9. marts, og nu kan se frem til en velfortjent pension.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begyndte som fejedreng

Hans mor havde talt med smedemester A. P. Jørgensen om ikke han kunne bruge en fejedreng, og den 15. juni 1965 begyndte Hans Bjerregaard som fejedreng og kom senere i lære.

Efter udstået læretid fortsatte han som svend, indtil han begyndte at læse til maskintekniker i Esbjerg.

Da der var gået et halvt år, manglede firmaet en ny værkfører, og Niels Jørgensen opsøgte Hans og tilbød ham en stilling som værkfører.

Hans Bjerregaard sagde ja og kun 22 år gammel blev han værkfører, og skulle nu til at være leder for alle dem han havde stået i lære sammen med, og alle de andre ansatte, som var meget ældre.

Men Hans forstår at balancere mellem kunder, alle ansatte og firmaets ejer, bestemt ikke nogen let opgave, men på grund af hans faglige dygtighed, ærlighed og loyalitet overfor firmaet, er han højt respekteret af alle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele 42 år var han værkfører, og de sidste tre år har han været adminsterende direktør i firmaet, da ejeren Ellen Jørgensen ønskede at gå ned i tid.

Men onsdag den 28. februar 2018 er det hans sidste arbejdsdag i firmaet A. P. Jørgensen.

Hans fortæller, at han har været med i en fantastiske udvikling, fra hvor en traktor kun havde 25 hestekræfter til i dag, hvor den største Claas traktor vi sælger, har over 500 hestekræfter.