Man skal fremover slet ikke skilte, når man på bedriften modtager tilskud til plejegræs og økologisk arealtilskud, og grænsen for, hvornår man skal skilte med projekttilskud, hæves væsentligt fra 75.000 kroner til 375.000 kroner

Det er resultatet, efter NaturErhvervstyrelsen har foreslået over for EU-Kommissionen at forenkle reglerne om krav om plakater, når landmænd modtager støtte fra EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den rigtige retning

- Vi har stort fokus på at forenkle og fjerne bureaukratiske regler. Så jeg er rigtig glad for, at vi er kommet igennem i EU med forslaget, så landmænd i større grad bliver fritaget for at opsætte plakater, når de modtager EU-tilskud. Det er et skridt i den rigtige retning, da landmænd har oplevet plakatkravet som et stort irritationsmoment, siger EU-direktør Sarah Børner fra NaturErhvervstyrelsen.

Det er stadig et krav, at landmænd med erhvervsmæssige hjemmesider skal beskrive projektet og her skilte med, at de modtager EU-tilskud. Det gælder både for plejegræsordningen, økologisk arealtilskud og projekttilskud. Her gælder der ikke nogen bagatelgrænse.