Spar Nord Bank A/S indstiller, at det bliver bankens nuværende næstformand, Danish Crown-direktør Kjeld Johannesen, der til april næste år afløser bankens nuværende formand, Torben Fristrup, når han går af efter 13 år på posten.

- Bestyrelsen har taget Torben Fristrups beslutning til efterretning, og en enig bestyrelse har opfordret Kjeld Johannesen til at overtage formandshvervet efter generalforsamlingen, hedder det i en meddelelses til fondsbørsen fra Spar Nord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyheden om Kjeld Johannesens toppost i en finansiel virksomhed kommer kort efter, at han har meddelt sin afgang som administrerende direktør for Danish Crown - netop i foråret 2016.

Han har været øverste chef for Danish Crown siden 1990, men har kun siddet i bestyrelsen for Spar Nord siden april 2014 og som næstformand siden begyndelsen af 2015.

Ifølge Spar Nords oplysninger er Kjeld Johannesen formand for DAT-Schaub A/S, KLS Ugglarps, Sverige og Erhvervspolitisk Udvalg, Dansk Industri. Og medlem af følgende bestyrelserne: Daka Denmark A/S, Sokolow S.A., Polen, Schouw & Co. A/S, Plumrose USA, Tulip Ltd., UK, Tulip Food Company A/S og medlem af Nationalbankens repræsentantskab.

Spar Nord har en betydelig eksponering mod landbruget. Ifølge en meddelelse i januar, da banken var blevet pålagt at nedskrive sine landbrugsengagementer med yderligere 100 millioner kroner, oplyste Spar Nord, at banken har en samlet eksponering mod landbruget på cirka 3,5 milliarder kroner, hvilket er otte procent af bankens samlede udlån og garantier.