Dyrlæge Pernille Elisa Hansen og bestyrelsesmedlem i Forbrugerrådet Tænk og formand i Dyrenes Beskyttelse Per Jensen skal fremover være med til at rådgive miljø- og fødevareministeren om dyrevelfærd. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har netop udpeget formand og medlemmer til Det Dyreetiske Råd for de kommende tre år. Vicedirektør i Københavns Zoo Bengt Holst forsætter som formand, mens ni af de hidtidige medlemmer også fortsætter.

- Det Dyreetiske Råd har en vigtig rolle i at være med til at sikre bedre velfærd for vores dyr ? lige fra grisene i stalden til vilde dyr i naturen. Med den nye sammensætning af er Det Dyreetiske Råd godt rustet til mange spændende og udfordrende opgaver over de næste tre år. Jeg vil gerne sige tak for de afgående medlemmer for deres store engagement, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agronom Dorte Rebbe Schou og dyrlæge Anne Sørensen træder ud af rådet med virkning fra 1. juli 2019.

Det Dyreetiske Råd, der er nedsat gennem dyreværnsloven, følger udviklingen inden for dyrevelfærd med en etisk tilgang. Rådet kan på eget eller miljø- og fødevareministerens initiativ afgive udtalelse om et emne i relation til dyrevelfærd og dyreetik. Rådet rådgiver ligeledes ministeren i forbindelse med fastsættelse af regler på området.