Generelt har det russiske importforbud på fødevarer fra EU kostet det danske landbrug dyrt.

Men for fire vestjyske svinebønder har importforbudet vist sig som en guldrandet forretning. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet Russian Pig Meat er ejet af Jørgen Tørnæs' selskab St. Skindbjerg Grise Aps, Laurids Søndergaard fra Holstebro, Martin Agerskov fra Struer samt selskabet GSG Invest, der er ejet af Steen Nørgaard fra Hogager. Derudover er Sønderjysk Agro Invest i Toftlund og direktør i selskabet Jørgen S. Plomgaard også medejere.

Russian Pig Meat producerer svinekød i Rusland, og på bedriften i Novgorod, der ligger mellem Skt. Petersborg og Moskva, producerer virksomheden 2800 årssøer, 12.000 smågrise og 16.800 slagtesvin. Størstedelen af svinene slagtes på eget slagteri, og hele produktionen har vist sig at være en god forretning.

Regnskabet viser, at Russian Pig Meat i 2014 kunne fremvise et resultat efter skat på 40 millioner kroner i profit. Til sammenligning gav Russian Pig Meat et underskud på 2,1 millioner kroner i 2013.

En af forklaringerne på det flotte resultat er, at svineprisen i Rusland flere gange har været omkring det dobbelte af prisen i Danmark, det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Hos Russian Pig Meat håber man da også, at Rusland opretholder importforbuddet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er positivt for Rusland og sætter gang i, at der bliver opbygget en lokal fødevareproduktion. Og det er også positivt for os, der er med til at opbygge fødevareproduktionen derovre, siger Jørgen Tørnæs til Dagbladet Holstebro-Struer.