Lyt til artiklen:

Kvæg-vacciner skal bremse miltbrand-spredning i Østafrika

00:00
Hastighed: ???x
01:27

For at bremse smittespredningen af miltbrand i flere østafrikanske lande bliver der nu vaccineret flere hundrede tusinde kvæg, da sygdommen blandt andet spreder sig i kvæg og større planteædende dyr som heste, geder og svin.

Ifølge Jyllands-Posten er det især i Kenya, Malawi, Uganda, Zambia og Zimbabwe, at smitten spreder sig, da tørke og stigende fødevarepriser sætter mange afrikanere under pres, og det fører til, at flere spiser kød fra syge eller selvdøde dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For at stoppe udbruddene skal vi bryde smittecyklussen ved først at forebygge sygdommen hos dyr, lød det i december i en erklæring fra Matshidiso Moeti, der WHO's regionale direktør for Afrika.

Jersey dødsfald er stadig et mysterium

Se også:

Jersey dødsfald er stadig et mysterium

FN's landbrugsorganisation, FAO, er derfor i fuld gang i kvægvaccinationerne. I Zambia har flere end 120.000 køer allerede fået et stik, og yderligere 400.000 doser er på vej.

Der er dog også meldinger om, at der er mangel på vacciner. Jyllands-Posten skriver, at i Zimbabwe er der ifølge nyhedsbureauet New Ziana brug for op mod to millioner doser kvægvaccine for at bringe miltbranden under kontrol. Foreløbig er det kun lykkedes myndighederne at skaffe godt 425.000 doser.